OVAJ SRPSKI GRAD IMA JEDINSTVENE TABLE ZA PARKING: U pitanju je prelep humani gest, SVAKO ĆE PLATITI ZBOG OVIH ANĐELA (VIDEO)
Naplata parkinga u Arilju, Foto: Printcsreen

HUMANI GEST

OVAJ SRPSKI GRAD IMA JEDINSTVENE TABLE ZA PARKING: U pitanju je prelep humani gest, SVAKO ĆE PLATITI ZBOG OVIH ANĐELA (VIDEO)

Društvo -

Svako ko želi da pomogne, to i može, i to bez izgovora. Da je tako, svedoči primer iz Arilja. Naime, u ovoj opštini su na nesvakidašnji način još ranijih meseci skrenuli pažnju prolaznika na bolesnu decu kojima treba pomoć. O tom gestu i danas se priča, a parking tamo plaća svako ko se kolima zaustavi.

Naime, na mestu na kom inače stoji tabla za naplatu parkinga stoji istovetna tabla kao u drugim gradovima Srbije.

Ipak, na njoj nije upisan broj na koji možete platiti sat parkiranje već broj na koji možete uplatiti pomoć za Anu, Tijanu, Elenu i Uroša koji svako na svoj način bije bitku sa bolešću.

Dakle, ljudi koji plaćaju parking umesto zone parkiranja stavljaju broj, jedan od četiri, koji su posvećeni bolesnoj deci. Brojevi su sa fondacije "Budi human", a ovo su deca kojima je pomoć potrebna:

Luka Stajković (5) koji boluje od tumora na mozgu.

Luka Stajković
Luka Stajković foto: Budi Human

Sergej Stojkov (3), dečak koji je prevremeno rođen sa samo 770 grama, i danas još uvek ne sedi, ne puzi, ne hoda, ne govori, jede kašastu hranu i ne vidi dobro.

Sergej Stojkov
Sergej Stojkov foto: Budi human

Danilo Šuković (15) koji boluje od Hodgkin Lymphoma CS IV.

Danilo Šuković
Danilo Šuković foto: Budi human

Neda Gojgić (4) još uvek nema konačne dijagnoze već se njeno stanje vodi kao Hypotonia. Ovo stanje dovelo je do toga da Neda kasni u razvoju fizički, a nažalost i mentalno. U potpunosti je zavisna od drugog lica, tek sa tri i po godine je uspela nekoliko puta da se dovede iz ležećeg u sedeći položaj pri čemu je i tada nestabilna i ukoliko padne ne može sama svaki put da se podigne, ne može samostalo da se dovede u čučeći, a ni u stojeći položaj.

Pored slabosti mišića, slabost je takođe obuhvatila i oči (ima strabizam, nosi naočare) a takođe i slabost usta (problemi sa žvakanjem, gutanjem…)

Neda Gojgić
Neda Gojgić foto: Budi human

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

02:59

Humanitarna akcija za decu sa Kosova i Metohije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track