"TREĆINA BAČENE HRANE U EVROPI I SAD PREHRANILA BI ČITAVU POPULACIJU" Tri devojke iz Srbije postavile ZAJEDNIČKI FRIŽIDER u Zemunu
Foto: Kurir TV

sjajna akcija

"TREĆINA BAČENE HRANE U EVROPI I SAD PREHRANILA BI ČITAVU POPULACIJU" Tri devojke iz Srbije postavile ZAJEDNIČKI FRIŽIDER u Zemunu

Društvo -

Ekološka i humanitarna organizacija "Zajednički frižider“ pre nekoliko dana postavila je još jedan takav frižider u Zemunu. On se nalazi ispred Crvenog krsta Zemun, na adresi Gradski park 2, na samom ulazu u Zemunski park.

To je drugi frižider koji je ova organizacija postavila u Beogradu, a prvi se nalazi na Dorćolu. Ovu organizaciju pokrenule su i čine tri devojke Tamara Stojković, Sara Trajković Ristić i Emilija Bojić, uz volontere i saradnike.

Novinarka "Pulsa Srbije" Lena Sudar je sa jednom od osnivača organizacije Tamarom Stojković otkrila pozadinu cele priče.

- Na ideju smo došle jer smo primetile koliko se baci hrane, a koliko je gladnih. Samo jedna trećimna hrane koja se baci u Evropi i SAD bila bi dovoljna da se prehrani celo čovečanstvo. Ovaj frižider predstavlja savršeni spoj humanitarnog i ekološkog aspekta - objašnjava Tamara Stojković.

Tamara Stojković
Tamara Stojkovićfoto: Kurir TV

Objasnila je i na koji način funkcioniše "Zajednički frižider" i u kakvom stanju treba da bude hrana koja se u njega stavlja.

- U frižider se može donirati fabrički i hermetički zatvorena hrana, kao i sveže voće i povrće. Frižider je otvoren svakog dana u trajanju 24 sata, svako je slobodan da dođe i uzme šta mu je potrebno, u bilo kojim količinama, kao i da donira. Nije potreban dokaz ni o kakvom socio-ekonomskom statsu niti bilo kakva prijava, računamo na solidarnost ljudi - priča Tamara Stojković.

04:03

TREĆINA BAČENE HRANE U EVROPI I SAD PREHRANILA BI ČITAVU POPULACIJU Tri devojke iz Srbije postavile ZAJEDNIČKI FRIŽIDER u Zemunu

Na pitanje kakav odjek je imala njihova akcija u Boegradu, Tamara ističe:

- Sve se brzo raširilo, pre godinu dana kad smo postavile prvi frižider. Isti slučaj je i u Zemunu, dosta zahvalnosti dugujemo medijima. Građani dolaze iz drugih delova grada i doniraju hranu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track