KAMIONI NA GRANICI ČEKAJU I DO 5 SATI: Na pojedinim deonicama ponovo ZIMSKI USLOVI vožnje, evo kakvo je stanje za putnička vozila
Foto: Shutterstock

stanje na graničnim prelazima

KAMIONI NA GRANICI ČEKAJU I DO 5 SATI: Na pojedinim deonicama ponovo ZIMSKI USLOVI vožnje, evo kakvo je stanje za putnička vozila

Društvo -

Kamioni na graničnim prelazima na izlazu iz zemlje čekaju u proseku između tri i pet sati, a nema zadržavanja putničkih vozila, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Kamioni na prelazima Horgoš i Šid čekaju pet sati, na Kelebiji i Batrovcima četiri dok se na prelazu Bezdan zadržavaju tri sata.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Snežne padavine u planinskim predelima Užica, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Leskovca i Surdulice ponovo su vratile zimske uslove vožnje.

Upotreba zimskih guma je, upozorava AMSS, na ovim putevima obavezna. Na pojedinim deonicama preporučuju se i uređaji protiv proklizavanja točkova, na kojima preko prevoja i povremeno jači vetar stvara manje snežne nanose i smanjuje vidljivost što dodatno usporava i otežava vožnju.

Prema informacija zimske službe Puteva Srbije svi prilazi Kopaoniku, Goču, Divčibarama, Staroj planini i Vlasini su prohodni, ali na kolovozu ima snega do pet centimetara.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track