V. D. DIREKTORA EPS PREDSTAVIO REZULTATE NADZORNOM ODBORU
Foto: EPS

V. D. DIREKTORA EPS PREDSTAVIO REZULTATE NADZORNOM ODBORU

Društvo -

Vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ Miroslav Tomašević obavestio je na sednici Nadzorni odbor JP EPS o stanju sistema i dobrim rezultatima u poslovanju kompanije.

- Postigli smo cilj. Zahvaljujući relativno blagoj zimi, dobroj hidrološkoj situaciji ali i spremnosti termoelektrana podigli smo sistem i sada i izvozimo električnu energiju. Samo u martu zarada od izvoza električne energije iznosi 32,5 miliona evra, a od početka godine dostigla je 49 miliona evra. Uvozom uglja dodatno smo osigurali sistem. Trenutno su deponije uglja pune, pogotovo u Kostolcu. Ukupno na deponijama EPS-ovih termoelektrana trenutno je 1.770.000 tona uglja, što je nezabeleženo poslednjih godina – rekao je on.

Tomašević je naglasio da je počela remontna sezona, da su ugovoreni svi poslovi i precizirao da je od 19. marta u remontu blok A4 u TENT A, od 2. aprila počeće remontni radovi na bloku B1, a od 15. aprila radiće se na BTS sistemu u RB „Kolubara“.

- Ispunio sam ono što je bio moj zadatak, da posle mnogo problema zajedno sa timom vratim EPS u dobro stanje. I Međunarodni monetarni fond (MMF) smo na sastanku obavestili o svim rezultatima i planovima, kao i o tome zašto EPS nije finansijski rizik – rekao je Tomašević.

EPS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track