Srpski mirovnjaci ispraćeni na Kipar i u Liban
Foto: Kurir

Mirovne misije

Srpski mirovnjaci ispraćeni na Kipar i u Liban

Društvo -
U Liban će krenuti 41 vojnik i to je prvo učešće pripadnika VS u toj zemlji, a na Kipar odlazi treća grupa, sastavljena od 46 vojnika, koja će smeniti prethodnu

BUJANOVAC- U vojnoj bazi Jug kod Bujanovca danas je organizovan ispraćaj pripadnika dva kontigenta Vojske Srbije u mirovne misije UN-a na Kipar i u Liban, čime se prema rečima načelnika generalštaba Ljubiše Dikovića dodatno potvrđuje pozitivna slika Srbije u svetu.

Srbija se posle dugogodišnje pauze vratila u red zemalja koje učestvuju u mirovnim operacijama UN širom sveta i time potvrdila pozitivnu sliku o svojoj vojsci u svetu, kazao je Diković.

Ove godine je u mirovnim operacijama angažovano 68 pripadnika VS. Oni se danas nalaze u Liberiji, Obali Slonovače, Kongu, Libanu, Kipru i Somaliji i na Bliskom Istoku.

U Liban će krenuti 41 vojnik i to je prvo učešće pripadnika VS u toj zemlji. Na Kipar odlazi treća grupa, sastavljena od 46 vojnika, koja će smeniti prethodnu.

Ona će biti deo španskog kontigenta, pre odlaska u tu podeljenu ostrvsku zemlju priadnici VS će provesti nekoliko meseci na obuci u Španiji. Kontigenti su sastavljeni od pripadnka vojske iz Zaječara i Raške a među njima su i žene.

Ispraćaju su prisustvovali predstavnici Minisarstva odbrane, čelnici Zaječara, Raške, Vranja, Bujanovca i Preševa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track