KAKO SA MILOŠA VELIKOG DO NOVOG BEOGRADA! Ovo je snimak cele deonice, ali kod petlje Surčin BUDITE NA OPREZU da ne promašite izlaz
Foto: Kurir

"debelo" skraćivanje puta

KAKO SA MILOŠA VELIKOG DO NOVOG BEOGRADA! Ovo je snimak cele deonice, ali kod petlje Surčin BUDITE NA OPREZU da ne promašite izlaz

Društvo -

Osam novih kilometara na kraju auto-puta "Miloš Veliki" skraćuje put do novobeogradskih blokova za oko 18 minuta, najmanje (uslov je da ne promašite put). A ukoliko upadnete u gužvu kod aerodroma, a kasije na isključenjima na Novi Beograd to može biti mnogo više.

Deonica auto-puta "Miloš Veliki", od Novog Beograda do Surčina, dugačka 8 kilometara otvorena je u subotu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovaj deo auto-puta je najbrža veza auto-puta „Miloš Veliki“ sa većim delom Novog Beograda.

Samo pravo levom trakom
Samo pravo levom trakom foto: Kurir

Ekipa Kurira provozala se auto-putem "Miloš Veliki", od petlje "Surčin jug", do Vojvođanske ulice, odnosno do Bloka 61. Zaključak je da vozači treba da budu na oprezu, mada je dolazak u Novi Beograd krajnje pojednostavljen.

Naime, vozači samo treba da prate putokaze na kojima piše "Novi Beograd", odnosno idu samo levom trakom i stižu veoma brzo do kružnog toka između Vojvođanske i Vinogradske ulice.

Zbunjujuće može da bude to što na oznakama piše smer "Beograd" i "Aerodrom". To ignorišite, a samo treba da pratite znakove Novi Beograd, a budite na oprezu jer je na jednom mestu ima precrtan znak "Novi Beograd" i smer ka desno. Nemojte se zbuniti već samo nastavite pravo, i za nekoliko minuta ste u Vojvođanskoj ulici.

Na novoj deonici su i dva semafora, ali samo nastavite pravo glavnim putem. Ako na semaforu skrenete levo put će vas odvesti u Vinogradsku ulicu.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NOVA DEONICA

AUTO-PUT MILOŠ VELIKI U SMERU KA NOVOM BEOGRADU

04:39

Vozili smo se celom obilaznicom Surčin - Novi Beograd,, obratite pažnju da ne promašite

Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake, izlaz na auto-put „Miloš Veliki“ biće skraćen za oko 10 kilometara, jer više neće morati da idu preko auto-puta Beograd – Zagreb.

Ovde nastavite pravo
Ovde nastavite pravo foto: Kurir
obilaznica, auto-put, Surčin - Novi Beograd
foto: Kurir
Kraj obilaznice na početku Vojvođanske ulice
Kraj obilaznice na početku Vojvođanske ulice foto: Kurir

Ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja