BAKA SE PLAŠI! NIJE KOD LEKARA DOŠLA IZ DOSADE: Unuk žene pred kojom je doktor urlao i psovao o detaljima skandala u Vranju VIDEO
Foto: Printscreen/Tik Tok

BAKA SE PLAŠI! NIJE KOD LEKARA DOŠLA IZ DOSADE: Unuk žene pred kojom je doktor urlao i psovao o detaljima skandala u Vranju VIDEO

Društvo -

Baka G.Z. (72) našla se ni kriva ni dužna u centru skandala, kada je juče oko podneva došla u ZC Vranje na pregled. Kako priča unuk A.J. ona je došla na odeljenje urologije zato što je upućena od strane drugog lekara. Kada se pojavila, lekar je počeo da viče i psuje, što je i nju,i njenog unuka, ali i sve prisutne šokiralo.

- Baka je bolesna i ima ozbiljne zdravstvene probleme, nije tu došla jer nema šta da radi ili zato što nam je svima dosadno. Nju je drugi lekar tu poslao, a kada je lekar počeo da viče meni je toliko bilo žao i bio sam šokiran. Čemu sve to?! - priča unuk A.J.

"Baka se plaši"

Kako dalje objašnjava, posle skandaloznog ponašanja i pristupa lekara, baka je pregledna i sada je kod kuće.

-Baka je sada kod kuće, prošla je sve te neophodne preglede, ali i to dok je završeno, šta smo sve morali da prođemo. Nije mi jasno kako neko može da viče na bolesnu ženu i da se ponaša onako - dodaje unuk.

Na naše pitanje da li će podneti prijavu protiv lekara, A.J. dodaje da su razmišljali o svemu, ali da šta god da urade, takvo ponašanje ne mogu nikako zaboraviti.

-Ja sam hteo, ali ona se plaši. Rekla je, a šta ja da radim, ko će mene posle da leči? Tako da, tužno je sve to. Nismo dobili izvinjenje lekara, šta da vam kažem - dodaje unuk za Blic.

00:27

Doktor u Vranju brutalno psuje pacijente

Na Tik Toku se pojavio skandalozni snimak iz vranjske bolnice, na kome se čuje kako lekar viče i psuje.

-Od svih problema vi dolazite na urologiju - čuje se na snimku.

"Ali tako mi je doktor rekao"- dodala je žena.

-Ma ko ga je** - čuje se urlanje ovog zdravstvenog radnika.

"Reč je o lekaru koji radi preko svojih mogućnosti"

Ovim povodom oglasilo se rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje. U saopštenju navode da su po saznanju o neželjenom događaju u službi urologije postupili u skladu sa poslovnim kodeksom za zaposlene i pravilnikom o kućnom redu.

Ne opravdavaju "neprijatno i pejorativno ponašanje doktora", a ističu da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti.

U saopštenju navode i da je "reč o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom, koji radi preko svojih mogućnosti, iznad postojećih normativa, uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda".

- Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju izražava žaljenje zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom - zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track