MOZZARTU PRIZNANJE ZA HUMANOST I NA DRUGOM KONTINENTU: Akcija „Sto bunara“ u Keniji nagrađena za doprinos razvoju civilnog društva
Foto: Promo

MOZZARTU PRIZNANJE ZA HUMANOST I NA DRUGOM KONTINENTU: Akcija „Sto bunara“ u Keniji nagrađena za doprinos razvoju civilnog društva

Društvo -

Kompanija Mozzart već dugo je dokazani lider na polju humanosti, o čemu svedoče i brojna priznanja, a poslednje u nizu je nagrada magazina Diplomacy&Commerce za doprinos razvoju civilnog društva koju je lider u priređivanju igara na sreću dobio za akciju „Sto bunara za naše zajednice“ u Keniji. Priznanje, koje se već sedmu godinu zaredom dodeljuje za izvanredan doprinos ekonomskom, društvenom i humanitarnom razvoju, predstavnicima Mozzarta uručeno je na svečanosti u Narodnom muzeju.

Mozzart, Sto bunara, Kenija
foto: Promo

Iako u Keniji posluje tek nešto duže od pet godina, društveno odgovornim radom i snažnom podrškom zdravstvenom sistemu kompanija Mozzart već je ostavila dubok trag u ovoj afričkoj zemlji. Inkubatori, sterilizatori, kreveti, ekrani za praćenje stanja pacijenata, boce za kiseonik samo su deo opreme koju je Mozzart donirao bolnicama u Najrobiju i okolini. Osim vrednih donacija zdravstvenim ustanovama, Mozzart svoj trag širom Kenije ispisuje akcijom „Sto bunara za naše zajednice“ u okviru koje je do sada pristup čistoj i bezbednoj vodi za svakodnevnu upotrebu dobilo stanovništvo 12 okruga.

Poslednji bunar u okviru ove akcije otvoren je u februaru u okrugu Kisumu na zapadu Kenije. Pešačenje i više od deset kilometara dnevno po vodu za piće, česte bolesti i zaraze, otežani uslovi za rad i učenje bili su nemili deo svakodnevnice lokalnog stanovništva. Predstavnici kompanije Mozzart iz Srbije iskoristili su nedavnu posetu Keniji da obiđu i okrug Machakos u kojem je srednjoj školi Katanga pre dve godine doniran bunar. Kada se ima u vidu da u ovom mestu kiša ne padne i po tri godine, nije teško poverovati da je donacijom bunara život učenika, ali i svih ostalih stanovnika, zauvek promenjen.

Mozzart, Sto bunara, Kenija
foto: Promo

Kompanija Mozzart nedavno je dobila i plaketu za dugogodišnji humanitarni rad u okviru tradicionalne akcije "Večernjih novosti" Najplemenitiji podvig godine. Najplemenitiji podvig već punih šest decenija slavi humanost i herojska dela pojedinaca, a ove godine po prvi put prepoznat je i društveno odgovorni rad kompanija koje svojim primerom i delovanjem kontinuirano doprinose doborobiti zajednice.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track