GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA NAREDILA RUŠENJE NELEGALNIH 70 KVADRATA ČUVENE DOKTORKE! Komšije je tužile, nije imala dozvolu!
Foto: Kurir, YouTube/ RTS Ordinacija

Reagovali nakon pisanja Kurira i prijave stanara

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA NAREDILA RUŠENJE NELEGALNIH 70 KVADRATA ČUVENE DOKTORKE! Komšije je tužile, nije imala dozvolu!

Društvo -

Nakon pisanja Kurira da je čuvena doktorka za estetsku i antiejdžing medicinu Joana Bacijalu (Ioanna Batsialou) bespravno proširila stan u stambeno-poslovnoj zgradi u Rankeovoj 16 na Vračaru i da su stanari protiv nje podneli krivičnu prijavu za gradnju bez građevinske dozvole, iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju obavestili su nas da je gradilište zatvoreno i da je doneto rešenje o uklanjanju bespravno izvedenih radova.

- Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju je, bez odlaganja, po prijavi građana o izvođenju bespravnih radova u Rankeovoj ulici broj 16, izvršio nadzor na predmetnoj lokaciji. Tom prilikom je konstatovano da su navodi iz prijave tačni, tj. da se vrše bespravni građevinski radovi. Na osnovu utvrđenog, izvršeno je zatvaranje gradilišta stavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta kao i znaka "zatvoreno gradilište".

Radovi u Rankeovoj, Rankeova 16
foto: Privatna arhiva

Dalje u toku postupka doneto je rešenje o uklanjanju bespravno izvedenih radova, kao i rešenje o izvršenju - naveli su i dodali da će dan i vreme predmetnog izvršenja biti "određeni u skladu s planom i programom uklanjanja objekata, uzimajući u obzir, pre svega, zaštitu javnog interesa, zaštitu susedskih prava i poštovanja vremenskog redosleda pokretanja upravnog postupka".

Ističu i da Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju kao organ nadležan za poslove građevinske inspekcije na teritoriji Grada Beograda u bliskom periodu planira uklanjanje većeg broja objekata u cilju sprovođenja projekata od javnog interesa kao što su "Beogradski metro", "Linijski park", arheološko nalazište "Vinča" i mnogi drugi.

Radovi u Rankeovoj, Rankeova 16
foto: Privatna arhiva

- U skladu s tim, za sve bespravne objekte za koje su doneta rešenja o uklanjanju, kao i za objekat u Rankeovoj ulici, izvršenici će biti blagovremeno obavešteni o tačnom datumu zakazanog rušenja - kažu iz Sekretarijata.

Podsetimo, poznata doktorka je, prema rečima stanara, bespravno proširila stan u stambeno-poslovnoj zgradi, u kojoj se nalazi i njena klinika "Joana regen".

Darko Stefanović

Imali smo podršku Kurira

Darko Stefanović, jedan od vlasnika stana na drugom spratu u Rankeovoj 16, kaže da je njegov advokat podneo još jednu tužbu protiv dr Joane Bacijalu.

- Bili bismo presrećni kada bi se radilo po zakonu i kada bi se ovaj problem priveo kraju, ali, prema mojim saznanjima, tamo nema nikakve oznake da je gradilište zatvoreno. Nakon pisanja Kurira, moj advokat je podneo novu tužbu, a tekst koji je Kurir objavio bio nam je dodatna podrška da pobedi pravda i da se reši problem stanara ove zgrade.

Prvobitno im je najavila zidanje nadstrešnice iznad spoljnjeg prostora na prvom spratu, tvrdeći da za to ima potrebne dozvole, a zatim je tu postavila stubove i zastaklila skoro 70 kvadrata, te maltene za toliko proširila svoju kliniku. Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track