NAD SRBIJOM KRUŽI VISINSKI CIKLON: Pljuskovi sa grmljavinom pogodiće do kraja dana ova područja!
Foto: Shutterstock

vremenska prognoza

NAD SRBIJOM KRUŽI VISINSKI CIKLON: Pljuskovi sa grmljavinom pogodiće do kraja dana ova područja!

Društvo -

Kao i prethodnih dana, Srbija je i danas pod uticajem visinskog ciklona, koji kruži nad naSrbije uslovljava nestabilno, ali i relativno sveže vreme za ovo doba godine.šim područjem i širom

U nastavku poslepodneva u većem delu Srbije biće i dalje uglavnom pretežno oblačno. Kiša i lokalni pljuskovi očekuju se u delovima Bačke, Srema, Mačve, Podrinja, u Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu, ali i na jugu i jugoistoku Srbije. Ponegde će biti uslova i za grmljavinu, dok trenutno jačih pljuskova sa grmljavinom ima na Kosovu i Metohiji. Pljuskovi u ovim predelima lokalnog su karaktera i premeštaju se u severozapadnoj visinskoj struji ka jugoistoku, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

Na području Beograda u narednim satima biće suvo, a lokalni pljuskovi premeštaće se sa područja Srema ka Kolubarskom okrugi zapadno od glavnog grada. U ostalim predelima Srbije do kraja dana biće uglavnom suvo.

Temperature vazduha ovog poslepodneva kreću se u većem delu Srbije od 14 do 18°C, u Beogradu je 15°C. Zlatibor i Sjenica mere 8°C, a Kopaonik 2°C, ali i 17 centimtera snega.

Inače, prosečna maksimalna temperatura za ovaj deo aprila u Srbiji je od 17 do 21°C, tako da su one i danas za nekoliko stepeni niže od proseka.

Dobra vest je da nas već od sutra očekuje znatno više sunca i toplije vreme, uz temperature do 20°C, tako da će vreme do kraja sedmice konačno biti nalik prolećnom.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track