SUSPENDOVANA VASPITAČICA POSLE INCIDENTA U BEOGRADSKOM VRTIĆU: Vrata priklještila detetu ruku, pokrenut disciplinski postupak!
Foto: Printscreen

SUSPENDOVANA VASPITAČICA POSLE INCIDENTA U BEOGRADSKOM VRTIĆU: Vrata priklještila detetu ruku, pokrenut disciplinski postupak!

Društvo -

Povodom incidenta koj se dogodio u vrtiću „Oblačak” na Zvezdari prilkom kog je povređen dečak oglasio se i Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda saopšenjem u kom se navodi između ostalog da su odmah preduzete sve potrebne mere.

"U objektu „Oblačak” u sastavu PU „Zvezdara” 20. aprila došlo je do povrede deteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povredila palac desne ruke", saopštili su iz Sekretarijata i dodaje:

"Istog trenutka detetu je ukazana prva pomoć od strane sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gde je dežurni lekar savetovao da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Dete je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU ‘Zvezdara’ odvedeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici a nakon pregleda procenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela jagodice prsta“, navodi se u saopštenju.

Istog dana je pokrenut disciplinski postupak a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja, kako se navodi.

„Tokom postupka utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mere a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvetne inspekcije, navodi se u saopštenju“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track