PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ NIJE OTIŠAO U LONDON: Važnije mi je da sam u Srbiji za Đurđevdan nego na krunisanju kralja Čarlsa (FOTO)
Foto: Kabinet Nj.K.V. princa-naslednika Filipa

karađorđevićI

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ NIJE OTIŠAO U LONDON: Važnije mi je da sam u Srbiji za Đurđevdan nego na krunisanju kralja Čarlsa (FOTO)

Društvo -

Princ-Naslednik Filip Karađorđević sa suprugom princezom Danicom i sinom princem Stefanom prisustvovali su Svetoj arhijerejskog Liturgiji u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu gde su zajedno sa Vladikom šumadijskim Jovanom prelomili kolač povodom Đurđevdana, slave Oplenačkog Hrama, inače Zadužbine Kralja Petra I Karađorđevića.

Zajedno sa prinčevskim parom, Liturgiji je prisustvovao i knez Mihailo Karađorđević, sin kraljevića Tomislava, Vladimir Radojković, predsednik opštine Topola i Dragan Reljić, upravnik Zadužbine Kralja Petra I.

Princ-Naslednik Filip poručio je da je srećan što nakon decenija života u inostranstvu sada sa svojom suprugom princezom Danicom i sinom princem Stefanom živi u Srbiji među svojim narodom.

1 / 5 Foto: Kabinet Nj.K.V. princa-naslednika Filipa

- Ponosan sam što kao direktni potomak kralja Petra I sa suprugom i sinom Đurđevdan provodim na Oplencu. Ovo je važan praznik za nas jer je danas i hramovna slava Crkve Svetog Đorđa čiju je izgradnju kao svoju Zadužbinu započeo moj čukundeda kralj Petar I i u kojoj počivaju svi članovi porodice Karađorđević - poručio je princ Filip.

Princ Filip je dodao i da u ovom trenutku čin krunisanja Kralja Čarlsa za njega nema taj značaj.

- Danas mi je važnije da sam u Srbiji za slavu Zadužbine Kralja Petra I nego na krunisanju kralja Carlsa u Londonu. Slavu smo obeležili, sa prijateljima, našim narodom i Vladikom šumadijskim Jovanom, onako kako je prikladno tragičnom trenutku u kom se naša zemlja nalazi. Pričati o krunisanju Britanskog kralja u danima kada je toliko mladih života tragično ugašeno za mene je neprikladno - istakao je princ Filip.

Kurir.rs

Bonus video:

01:10

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ ZBOG MAĆEHE IZBAČEN SA DVORA?! Šokantna otkrića kraljevske porodice, EVO SA KIME SE DRUŽE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track