KRALJEVSKI KOMPLEKS OTVOREN ZA TURISTE: Prestolonaslednik Aleksandar: Škole žele da deca posete dvor i skrenu misli s tragedije
Foto: dvor

društvo

KRALJEVSKI KOMPLEKS OTVOREN ZA TURISTE: Prestolonaslednik Aleksandar: Škole žele da deca posete dvor i skrenu misli s tragedije

Društvo -

Kraljevski kompleks na Dedinju ponovo dočekuje posetioce, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević svečano su otvorili novu turističku sezonu, a obilaske organizovaće Turistička organizacija Beograda (TOB).

dvor, pres
foto: dvor

- Svih prethodnih godina ova otvaranja uvek su bila radosna i srećna, ali sada je nad nama senka užasne tragedije. U danima nakon tog užasnog čina naša kancelarija primila je nekoliko poziva iz raznih škola, pitali su da li smo otvoreni za posete, sa nadom da će to pomoći deci da skrenu pažnju sa tragedije. Nikada ne smemo, niti možemo zaboraviti šta se dogodilo - rekao je prestolonaslednik nakon minuta ćutanja za sve stradale u dva masakra.

Turiste će, kada im to obaveze budu dozvoljavale, dočekivati prestolonaslednik i princeza, obilazak je prijatna šetnja od sat i po za upoznavanje sa istorijom, zaostavštinom i kulturom naše zemlje. Ulaznica kupljena kod TOB uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića do Kraljevskog kompleksa - okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova, ulaznica je 1.500 dinara, a broj posetilaca u grupi je najviše 30.

dvor
foto: Dvor

Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu kompleks u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 sati, uz obavezno obaveštenje kancelariji prestolonaslednika Aleksandra najmanje sedam do 10 dana unapred.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track