PREDSEDNIK SAVETA RODITELJA IZ OŠ VLADISLAV RIBNIKAR: Nastava trajala sat i po, ovako je protekao prvi dan u školi nakon tragedije
Foto: Kurir televizija

kurir tv

PREDSEDNIK SAVETA RODITELJA IZ OŠ VLADISLAV RIBNIKAR: Nastava trajala sat i po, ovako je protekao prvi dan u školi nakon tragedije

Društvo -

Cveće, igračke, crteži i ostali znaci žaljenja za ubijenom decom i dalje se nalazi ispred ulaza u Osnovnu školu Vladislav Ribnikar.

Danas je bio prvi radni dan škole, nakon masakra, ali nije bilo predviđeno da se održi nastava, već da đaci dođu u školu u pratnji roditelja na sat i po vremena.

U školi su bili prisutni i stručnjaci iz Instituta za mentalno zdravlje, ali i psihijatri iz KCS.

sahrana, Novo Groblje, S.N., OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar
foto: Zorana Jevtić

A kako je protekao današnji dan i kakvi su zahtevi roditelja iz sedmog dva, rekao je Igor Đorđević, predsednik saveta roditelja u školi Vladislav Ribnikar.

- Nije bio danas prvi radni dan, jer su svi zaposleni u školi radili sve ovo vreme. Radili su i vikendom, nisu pauzirali niti jedan dan. Danas je bio prvi dan kada su se deca vratila u klupe, a nastave nije bilo. Dan je protekao u dostojanstvenom raspoloženju, prisustvovao je veliki broj dece. Mlađi razredi su se igrali i crtali, a stariji su razgovarali i družili se. Dan je protekao bez incidenata - započeo je Đorđević, pa nastavio:

- Bilo je najrazličitijih reakcije dece. Neki su lako prošli današnji dan, a nekima je bilo teže i zatražili su razgovor sa stručnim ljudima.

Potom se osvrnuo na ključne zahteve roditelja:

- Bitno je da su zahtevi stigli na odgovarajuće adrese. Dobili smo neke povratne informacije. Rano je reći pozitivne, ali možemo reći da postoji volja da se izađe u susret svim našim zahtevima. Zahtevi koja je škola mogla da izvrši su momentalno ispoštovani. U smislu korišćenja malog ulaza, rada posebne ekipe psihologa sa odeljenjem... Nama su svi zahtevi jako bitni. Nećemo odustati ni od jednog od tih zahteva. Uveren sam da ljudi koji zaključuju mogu da uvide smislenost naših zahteva.

01:11

SEDAM DANA JE ROK ZA ODGOVOR NA ZAHTEVE! Predsednik saveta roditelja otkrio: Ovako je protekao prvi dan u školi nakon masakra

Potom je rekao da u roku od sedam dana očekuju odgovore, a ne implementiranje:

- Rok za odgovor je sedam dana. Neki zahtevi se ne mogu tako brzo da se ispune, ne može škola da se renovira za sedam dana. Za sedam dana očekujemo zvanični odgovor od nadležnih. Verujem da će biti pozitivnih odgovora.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track