DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE: Evakuisani đaci i nastavnici, kragujevačke i dojave u Nišu i Kraljevu lažne
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

PRETNJE STIGLE NA MEJL ADRESE ŠKOLA

DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE: Evakuisani đaci i nastavnici, kragujevačke i dojave u Nišu i Kraljevu lažne

Društvo -

KRUŠEVAC - Nakon dojava o postavljenim bombama u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda i Kragujevca, sižu nove dojave, a ovoga puta reč je Ekonomskoj školi u Kruševcu.

Dojava je stigla na mejl škole, nakon čega su zaposleni pozvali policiju.

U ovom trenutku evakuišu se đaci i zaposleni u toj školi.

Ekipe kontradiverzione jedinice policije su na terenu i u toku je detaljan pregled svih školskih prostorija.

Kad je reč o Kragujevcu, U centar nezvanično saznaje da su dojave o bombama od jutros dobile dve kragujevačke osnovne škole. Policija je evakuisala i te objekte, u kojima je u toku kontradiverzioni pregled. Reč je o osnovnim školama Stanislav Sremčević i Sveti Sava.

Lažne dojave

U šest kragujevačkih osnovnih škola jutros su na mejlove stigle dojave o postavljenim bombama, a Ministarsto unutrašnjih poslova je utvrdio da su sve bile lažne.U ovim školama je, posle tih dojava, bila izvršena evakuacija.

Lažne dojave o bombama bile su i prošle sedmice, 23. maja, u 12 osnovnih škola, u Drugoj gimnaziji i na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu.

Novi Pazar: Dojave o bombama u tri škole

Pojedine novopazarske osnovne škole dobile su jutros anonimne dojave o postavljenim bombama, saznaje radio Sto plus.Prema nezvaničnim informacijama, dojave su stigle u osnovne škole "Bratstvo", "Vuk Karadžić" i "Rifat Burdžević Tršo". Kontradiverzione jedinice policije su na terenu i pretražuju objekte, a učenici i zaposleni su evakuisani.

Oglasio se MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su i danas, nakon dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u mnogim školama na teritoriji Republike Srbije, izašli na teren gde sprovode mere i radnje iz svoje nadležnosti.

I u prethodnim danima kada je bilo ovakvih dojava, za koje je utvrđeno da su bile lažne, policija je sve vreme bila na terenu i brinula se o bezbednosti učenika i građana naše zemlje.

Podsećamo da je od 8. maja pojačano prisustvo policijskih službenika u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, kao i u zonama škola, koji sa školskim policajcima preduzimaju mere bezbednosne zaštite.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno brinu o bezbednosti i sigurnosti svih građana i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima rade na rasvetljavanju svih događaja u vezi sa dojavama o postavljanju eksplozivnih naprava u školama i svim drugim objektima.

Lažne dojave o bombama u dve niške škole

Kontradiverzioni pregledi pokazali su da su lažne bile obe dojave o postavljenim bombama, na mejl Specijalne škola za osnovno i srednje obrazovanje "Carica Jelena" i Osnovne škole "Sreten Mladenović Mika".

"Po obavljenom pregledu nastava je normalizovana u obe škole. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo koje je slanje lažnih dojava okarakterisalo kao krivično delo izazivanja panike i nereda", rekli su u policiji.

Lažne dojave o bombama prethodno, prošlog utorka, dobile su Prehrambeno-hemijska škola i Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" u Nišu. U mnoge škole na području Srbije jutros su stigle dojave da su postavljenje bombe.

Dojave o postavljenim bombama i u kraljevačkim školama

Više osnovnih i jedna kraljevačka srednja škola dobile su dojave o postavljenim bombama.

Dojave su pristigle sa nepoznatih i-mejl adresa, a prema prvim informacijama, na meti su se našle osnovne škole „Svetozar Marković“, „Dimitrije Tucović“, „Sveti Sava“, „Čibukovački Partrizani“, „Braća Vilotijević“ i srednja Muzička škola „Stevan Mokranjac“. Škole su evakuisale đake i zaposlene i obavestile policiju.

Kontradiverzionim pregledima pripadnici kraljevačke policije utvrdili su da su dojave u OŠ „Svetozar Marković“ i „Sveti Sava“ bile lažne, a u toku su provere i u ostalim školama. Dojave o postavljenim bombama na adrese 20 škola u Raškom okrugu prvi put su stigle 16. juna prošle godine i tada je policija utvrdila da su sve bile lažne. J. S.

I u pet gornjomilanovačkih škola stigle su dojave, ali sve su bile lažne.

Kurir.rs/RTK/U centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track