NA DELOVE BEOGRADA SRUČILI SE PLJUSKOVI, NEKE ULICE POPLAVLJENE: Na širem području grada očekuju se oluje sa gradom VIDEO
Foto: Nenad Kostić

vremenska prognoza

NA DELOVE BEOGRADA SRUČILI SE PLJUSKOVI, NEKE ULICE POPLAVLJENE: Na širem području grada očekuju se oluje sa gradom VIDEO

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod najavio je tokom popodneva promenljivo oblačno i nestabilno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Nad Beogradom se već stvorilo nekoliko jačih oblaka vertikalnog razvoja, uz lokalne pljuskove. Pljuskovi su praćeni i grmljavinom, a padavine su vrlo lokalnog karaktera i neravnomerno raspoređene, tako dok u jednom delu Beograda ima veoma obilnh pljuskova, nedaleko pojedine lokacije prolaze i bez kapi kiše ili uz vrlo malo padavina.

Kako je relativna vlažnost povećana, vrlo je sparno i neugodno. U Beogradu će i u nastavku poslepodneva biti promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskvima i grmljavinom.

Na širem području grada očekuju se i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, ali biće i lokacija gde neće biti ni kapi kiše.

Veoma slična vremenska situacija očekuje se i narednih dana, a lokalni pljusovi sa grmljavinom biće skoo svakodnevna pojava, uz sparno vreme.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track