OSNOVCI IZ VRTOGOŠA NA NOGAMA: Imaju samo jednu želju - da njihova drugarica Teodora ozdravi
Foto: Pokreni život

Velika srca malih ljudi, humanost ne zna za godine

OSNOVCI IZ VRTOGOŠA NA NOGAMA: Imaju samo jednu želju - da njihova drugarica Teodora ozdravi

Društvo -

Desetogodišnjoj Teodori Stajić, učenici trećeg razreda OŠ "1. Maj" Vrtogoš, nadomak Vranja, hitno je potrebna pomoć kako bi što pre otišla na lečenje matičnim ćelijama u Turskoj.

Vranje, o.š. 1.maj
foto: Kurir/T.S.

Devojčica se bori sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, epilepsijom. Napadi su sve učestaliji i sve jači. Podršku joj pružaju roditelji, sestra i brat, ali i njeni drugari iz škole. Oni su zajedno sa nastavnicima ove škole pokrenuli humanitarnu akciju "Za našu Teodoru" u želji da njihova drugarica što pre ode na lečenje da joj bude bolje i da kao sva deca može nesmetano da odrasta, da se igra, raduje, druži i pohađa školu.

Vranje, o.š. 1.maj
foto: Pokreni život

Za lečenje u Turskoj matičnim ćelijama Teodori Stajić potrebno je oko sedam miliona dinara. Učenici OŠ "1. Maj" Vrtogoš, Teodorini drugari pripremili su sa svojim nastavnicima dve predstave "Pokondirena tikva" i "Izbiračica" koje su izvedene u četvrtak u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju. Cena ulaznice za dve predstave bila je 200 dinara, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je za lečenje njihove drugarice Teodore u Turskoj.

I to nije sve. Humanitarne akcije đaci i nastavnici ove škole organizovali su i na sportskim turnirima, kao i u okviru obeležavanja dana škole uz humanitarni program.

Prvi simptomi bolesti kod devojčice prema rečima Teodorinog oca Bojana pojavili su se nakon što je Teodora napunila godinu dana. Na odeljenju Neurologije ZC Vranje ustanovljena je dijagnoza i Teodora je krenula sa terapijom. Dodatna ispitivanja urađena su najpre u KC Niš, a onda i u KC u Beogradu. Borbu sa Teodorinom bolešću vodi cela porodica već 10 godina, a napadi su sve učestaliji, jači. Teško je, dok je otac na poslu pored Teodore je majka, koja ne radi i brine o njoj.

"Sve smo probali, ali njoj nije bolje", kaže otac napominjući da su nabavljali i lekove iz inostranstva, da su u pitanju jaki lekovi, ali da Teodori nije bolje.

Teodora voli da se druži, igra da ide u školu, voli životinje. Kod učenja joj pomaže starija trinaestogodišnja sestra pa i mlađi brat koji ima četiri godine. U školi joj puno pomažu i daju podršku učitelj, drugovi i drugarice.

"Gde god da idemo moramo da je vodimo sa suprugom, ne smemo da je ostavljamo kod kuće, jer joj se stanje u toku dana više puta promeni", ističe otac.

Porodica Stajić uputila je apel svim ljudima dobre volje, da ukoliko su u mogućnosti da pomognu, da to i urade, kako bi Teodora što pre nastavila lečenje matičnim ćelijama u Turskoj. Da pomognemo svi da Teodora ozdravi , jer kako je i sama rekla "Ja bih najviše volela da ozdravim".

Slanjem SMS poruke: Upišimo 140 i pošaljimo SMS na 3800 Uplatom na DINARSKI RAČUN 160-6000001470913-34 Uplatom na DEVIZNI RAČUN 160-6000001475613-96 IBAN RS35160600000147561396 SWIFT/BIC DBDBRSBG

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track