SUTRA KRAJ ŠKOLSKE GODINE! TRI OPCIJE ZA ĐAKE: Evo ko će i kako ići na nastavu do 20. juna i ko o tome odlučuje
Foto: Shutterstock

Upitnik za roditelje

SUTRA KRAJ ŠKOLSKE GODINE! TRI OPCIJE ZA ĐAKE: Evo ko će i kako ići na nastavu do 20. juna i ko o tome odlučuje

Društvo -

Školska godina zvanično se završava sutra, kad bi nastavnici u osnovnim i srednjim školama đacima trebalo da predoče predloge zaključnih ocena. Učenici koji žele da poprave ocenu to će moći da urade do 20. juna.

U međuvremenu, pojedine škole su, kako saznajemo, poslale upitnike roditeljima da se izjasne da li će i na koji način deca pohađati aktivnosti koje će se organizovati od 7. do 20. juna. Prema tom upitniku, roditelji imaju tri opcije.

škola, đaci, nastava, učionica
foto: Shutterstock

Oni mogu da se izjasne da njihovo dete nakon 6. juna neće pohađati školske aktivnosti, da će dolaziti samo u slučaju da je potrebno da poprave ocene, a prema rasporedu koji odredi nastavnik, ili da će svakodnevno pohađati aktivnosti (dopunsku, dodatnu nastavu, pripremne aktivnosti za učenike osmog razreda, edukativne radionice) u školi do 20. juna.

Takođe, iz Foruma srednjih stručnih škola su se požalili da pojedini nastavnici ne mogu da zaključe ocenu i predlože odeljenskom veću pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključenom ocenom koje je njihovo dete dobilo.

- Nastavnici su i inače zatrpani gomilom administracije i papirologije, pa je uvođenje ovog pravila, za koje se ne zna ni ko ga je uveo, potpuno iznenađenje za nastavnike, jer svaki roditelj ima pristup elektronskom dnevniku, pa i ocenama koje njihovo dete dobija tokom školske godine. Suprotstavljamo se ovakvom vidu nasilja nad nastavnicima i apelujemo da ministarstvo i direktori omoguće samostalno i autonomno odlučivanje nastavnicima jer su oni najbolje upoznati s time koji učenik kakvu ocenu zaslužuje - navedeno je u saopštenju FSSŠ.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track