SRBIJA NA UDARU JAKOG NEVREMENA! Vanredna situacija za deo teritorije Aleksandrovca, izlile se 2 reke, upozorenje I DALJE NA SNAZI
Foto: Ž. M.

ZAHVAĆENO 20 naselja

SRBIJA NA UDARU JAKOG NEVREMENA! Vanredna situacija za deo teritorije Aleksandrovca, izlile se 2 reke, upozorenje I DALJE NA SNAZI

Društvo -

Na vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Aleksandrovac doneta je Odluka o proglašenju vanredne situacije za deo teritorije opštine Aleksandrovac, u sledećim naseljenim mestima:

Aleksandrovac, Jelakci, Rokci, Koznica, Rogavčina, Bzenice, Pleš, Grčak, Boturići, Strmenica, Gornja Velika Vrbnica, Gornji Vratari, Donji Vratari, Dobroljupci, Panjevac, Trnavci, Drenča, Donje Rataje, Vitkovo i Donja Vrbnica.

- Štab je razmatrao izveštaj stručnog operativnog tima o situaciji na terenu i konstatovao da je naneta ogromna materijalna šteta na putnoj i komunalnoj infrastrukturi, kao i u Predškolskoj ustanovi "Naša radost".

1 / 5 Foto: Ž. M.

Došlo je do izlivanja reka Rasine i Pepeljuše u donjem delu Župe, čime je ugroženo i poljoprivredno zemljište.

Ekipe za raščišćavanje su na terenu i svi raspoloživi subjekti rade na otklanjanju posledica poplave, izjavio je dr Mirko Mihajlović, predsednik opštine.

Prema njegovim rečima, i dalje važi upozorenje za obilne kišne padavine, tako da se potpuna sanacija štete očekuje tek nakon prestanka padavina.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track