"VREME JE OPASNO" CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM: Upaljen meteo alarm, očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom
Foto: Shutterstock, RHMZ

danas do 27 stepeni

"VREME JE OPASNO" CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM: Upaljen meteo alarm, očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Društvo -

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada naročito u drugom delu dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni Celzijusa, a najviša od 24 do 27 stepeni.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada lokalno mogu biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada. Duvaće slab, promenljiv ;vetar. Najniža temperatura će biti oko 17 stepeni, a najviša oko 25.

Upozorenje na obilne pljuskove

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Nastavlјa se period nestabilnog vremena sa čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Plјuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima", navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U subotu toplo i nestabilno sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Moguće su lokalne nepogode. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče je moguća ponegde kratkotrajna kiša.

U nedelju i početkom iduće sedmice nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura u postepenom padu u nedelju i ponedeljak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track