OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" BIĆE REKONSTRUISANA TOKOM LETA: Država traži izvođače po ubrzanoj proceduri, kraj radova do 1. septembra
Foto: Dado Đilas

posle tragedije

OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" BIĆE REKONSTRUISANA TOKOM LETA: Država traži izvođače po ubrzanoj proceduri, kraj radova do 1. septembra

Društvo -

Ministarstvo za javna ulaganja pokrenulo je pregovarački postupak za radove na adaptaciji Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a kako se navodi u obrazloženju, plan je da radovi budu završeni do 1. septembra.

Potrebno je, kako se dodaje, pokrenuti pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva za javnu nabavku radova na adaptaciji pomenute škole, kako bi se stekli nužni uslovi za početak školske godine (2023/2024).

- Naime, nakon nezapamćene tragedije i događaja koji se 3. maja dogodio u prostorijama škole, a imajući u vidu konsultacije sa upravom škole i Savetom roditelja, potrebno je da se do 1. septembra izvedu radovi na adaptaciji objekta i na taj način omogući nesmetano odvijanje nastave u novoj školskoj godini. Ovo sve kako bi se pružila podrška i omogućilo đacima i nastavničkom kadru da se, u ovako teškim okolnostima, nastava odvija i prati u objektu škole - piše u objašnjenju.

Vrednost radova procenjena je na nešto manje od 17 miliona dinara, bez PDV.

kurir.rs / eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track