PRETI LI SRBIJI NOVI TALAS ZEMLJOTRESA? Seizmolog: Nezahvalno je prognozirati, ali biće jakih potresa u narednih 10 godina
Foto: Kurir TV

kurir tv

PRETI LI SRBIJI NOVI TALAS ZEMLJOTRESA? Seizmolog: Nezahvalno je prognozirati, ali biće jakih potresa u narednih 10 godina

Društvo -

Prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda Srbije, u ponedeljak se u 12 časova i 11 minuta dogodio zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihteru. Epicentar zamljotresa bio je u selu Drenovac kod Paraćina. Slab potres osetio se i u Kruševcu i u selu Orašje, podno planine Juhor.

02:36

PRETI LI SRBIJI NOVI TALAS ZEMLJOTRESA? Seizmolog otkriva šta nas sve čeka u narednom periodu!

Povodom svih ovih događaja popričali smo sa seizmoliškinjom Slavicom Radovanović:

- U poslednje vreme smo registrovali niz slabih zemljotresa na teritoriji Srbije, što se konkretno tiče ovog zemljotresa u Paraćinu on je svakako jedan od najjačih u poslednjih godinu dana.

Kakve su vaše prognoze za naredan period što se tiče potresa u našoj zemlji:

- Moje neke prognoze da u narednih desetak godina se mogu desiti slični potresi, za neki kraći vremenski period, ja nemam informacija stoga je i nezahvalno prognozirati.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track