AUTOBUS PUN PUTNIKA UMALO SE OBRUŠIO U NABUJALU MORAVU KOJA JE SRUŠILA MOST: Saobraćajna policija sprečila tragediju kod Čačka!
Morava ruši most između Mrčajevaca i Slatine, Foto: RINA/Društvene mreže

dobro se završilo

AUTOBUS PUN PUTNIKA UMALO SE OBRUŠIO U NABUJALU MORAVU KOJA JE SRUŠILA MOST: Saobraćajna policija sprečila tragediju kod Čačka!

Društvo -

Samo 20 minuta pre nego što je nabujala Zapadna Morava srušila most koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, saobraćajna policija je sprečila da autobus makedonskih tablica pun putnika, koji je i pored toga sto je rešenjem od 7. 11. 2022. godine obustavljen saobraćaj preko tog mosta, pokušao da pređe preko njega na drugu stranu!

Zapadna Morava, poplave, most, Mrčajevci, Slatina
foto: RINA/Društvene mreže

Nije poznato šta je navelo Makedonce na taj put, moguće da su pratili loše mape za navigaciju, koje odavno nisu ažurirane, ili ih je neko uputio tamo rekavši im da je most u Adranima već srušen, ali da se autobus pojavio na ionako nebezbednom mostu između Mrčajevaca i Slatine u trenutku kada je njegove stubove uveliko načela bujica - bila bi to ogromna tragedija!

Ali zahvaljujući profesionaliznu srpskih saobraćajaca koji revnosno obavljaju svoj posao životi su spaseni!

00:15

Jeziv snimak pobesnele reke: Voda odnela još jedan most preko Zapadne Morave:

Podsetimo, most preko Zapadne Morave rano jutros potpuno je uništen pred naletom nabujale reke usled obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu. U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tokom noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej.

Najnovije informacije o poplavama u Srbiji možete da pratite u našem blogu OVDE.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track