"NAKON 10 GODINA OD SMRTI MUŽA, PREVARANT JE IZBACIO IZ STANA!" Grgur šokirao tvrdnjama: Bili su upleteni ADVOKAT I SUDIJA
Foto: Shutterstock, Kurir Televizija

KURIR TV

"NAKON 10 GODINA OD SMRTI MUŽA, PREVARANT JE IZBACIO IZ STANA!" Grgur šokirao tvrdnjama: Bili su upleteni ADVOKAT I SUDIJA

Društvo -

Uvek je bilo onih koji bi na prevaru da lako dođu do zarade.

Svedoci smo gotovo svakodnevno da prevaranti bez imalo obzira i empatije prema starijoj populaciji nastoje da im izbiju i poslednji dinar iz džepa.

U emisiji "Puls Srbije", privatni detektiv i narodni poslanik Uglješa Grgur podelio je jedan apsurdan slučaj prevare iz svoje karijere.

- Imao sam slučaj gde je čovek živeo sa nevenčanom suprugom. Posle 10 godina taj je čovek umro i na vratima te nevenčane supruge pojavio se čovek sa ugovorom gde je navedno pre 10 godina njen suprug prodao njemu taj stan, a da je on bio negde u inostranstvu i da nije mogao odma da dođe. Tada je učestvovao u toj prevari i advokat i sudija jer se tada sudski overavalo. On je čekao pogodan trenutak i ušao je u stan i tu ženu izbacio - rekao je Grugur i dodao:

- Prevatrant je ostao u stanu, a ta žena je primenila te mere da tuži. Ali prevarant je uvek u prednosti i kada ga vi tužite prođu godine i godine da se to dokaže, a nekad se i ne dokaže.

02:14

NAKON 10 GODINA OD SMRTI MUŽA PREVARANT JE IZBACIO IZ STANA OVAKO! Privatni detektiv šokirao : Bili upleteni ADVOKAT I SUDIJA

Ovaj slučaj jasno pokazuje koliko su prevaranti bezobzirni i spremni da manipulišu i iskoriste ranjivost starijih osoba. Prema rečima Grgura, ova vrsta prevare nije retka, a žrtve često imaju ograničene mogućnosti za borbu protiv takvih prevaranata.

Starija populacija se često suočava s raznim oblicima prevara, bilo da su u pitanju lažne nagradne igre, telefonske prevare ili prevara sa lažnim identitetima. Ovi slučajevi zahtevaju veću pažnju i zaštitu društva, kako bi se sprečilo iskorišćavanje ranjivih osoba i osigurala njihova sigurnost.

Prevare poput ovog slučaja pokazuju koliko je važno da društvo bude obavešteno o različitim prevarantskim taktikama, kako bi se smanjio broj žrtava i osigurala pravičnost. Ovaj problem zahteva saradnju svih institucija, kako bi se prevaranti pravovremeno otkrili i sprečili dalje zloupotrebe.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track