NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ, STIŽE NEVREME! 2 dela Srbije prva na udaru, prete im pljuskovi, olujni vetar i grad
Foto: Zorana Jevtić

promena vremena

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ, STIŽE NEVREME! 2 dela Srbije prva na udaru, prete im pljuskovi, olujni vetar i grad

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na intenzivne pljuskove i olujni vetar, koji se sutra očekuju na području severne i zapadne Srbije.

Upozorenje za područje severne i zapadne Srbije na intenzivne pljuskove, jak i olujni vetar i lokalna pojava grada

"U petak posle podne i uveče u severnim i zapadnim krajevima Srbije se očekuje jače naoblačenje sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih plјuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm).

vremenska prognoza
foto: Pritnscreen/rhmz

Upozorenje za područje Beograda na intenzivne pljuskove, jak i olujni vetar i lokalna pojava grada

U petak uveče na teritoriji Beograda se očekuje jače naoblačenje sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih plјuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm), navodi se u upozorenju RHMZ.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i vrlo toplo, a posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugu Banata, kao i ponegde u istočnim i južnim predelima Srbije očekuju se kratkotrajni pljuskovi ponegde praćeni i grmljavinom.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni do 22, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će biti oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

Čačak, nevreme, grmljavina, kiša
foto: RINA

Vreme narednih dana

Petak će biti najtopliji dan ovog meseca. Biće sunčano i sparno uz velike vrućine sa maksimalnim temperaturama koje u pojedinim mestima mogu dostizati 36- 37°C. Kasnije popodne, predveče i uveče postepeno naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje prvo zahvata krajnje zapadne, severozapadne i jugozapadne krajeve. Vetar slab jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 22°C, a maksimalna od 34°C do 37°C na jugozapadu Srbije. Uveče toplo sa mogućom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U subotu promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom uz znatno niže i prijatnije temperature. U nedelju i ponedeljak pretežno sunčano i suvo sa razvojem oblačnosti tokom dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track