SJAJNA VEST ZA OBOLELE OD DIJABETESA! Ministar Memić: Kao roditelj sam presrećan! EVO ŠTA JE O TROŠKU DRŽAVE SADA DOSTUPNO!
Ovo će mnogima olakšati život, Foto: Shutterstock

nakon pisanja kurira

SJAJNA VEST ZA OBOLELE OD DIJABETESA! Ministar Memić: Kao roditelj sam presrećan! EVO ŠTA JE O TROŠKU DRŽAVE SADA DOSTUPNO!

Društvo -

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji se svesrdno zalaže za boljitak dece obolele od šećerne bolesti jer je i sam roditelj deteta sa dijabetesom tip 1, objavio je sjajnu vest - u Srbiji, o trošku države, konačno dostupne insulinska pumpe i senzori više proizvodaca, a ne samo jednog kao do sada!

- Vest koja me beskrajno obradovala - Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije uvrstio je tri distributera insulinskih pumpi preko novog pravilnika koji je usvojen u junu 2023. Osobe sa dijabetesom konačno će imati mogucnost izbora razlicitih pumpi i senzora od različitih proizvođača - napisao je Memić na društvenim mrežama.

Ministar Husein Memić
Ministar Husein Memićfoto: Kurir Televizija, Shutterstock

Ovo je, istakao je, izuzetno značajna stvar za naš zdravstveni sistem.

- Siguran sam da će doprineti kvalitetu života osoba sa dijabetesom. Istovremeno je značajan pomak koji vodi ka povećanju konkurentnosti na spskom tržištu - naveo je Memić i dodao:

- Kao roditelj deteta sa dijabetesom, presrecan sam.

Podsetimo, Kurir je u više navrata pisao o problemima sa kojima se susreću osobe sa dijabetesom i konkretno o ovome o čemu je ministar govorio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track