PRVI MEĐU JEDNAKIMA: Braunović na čelu Boračke organizacije Srbije i Republike Srpske
Foto: privatna arhiva

PRVI MEĐU JEDNAKIMA: Braunović na čelu Boračke organizacije Srbije i Republike Srpske

Društvo -

Prekaljeni borci i veterani Republike Srpske i Srbije izabrali su prvog među njima. Odlučili su da Igor Braunović, predsednik "Naše Drine" i narodni poslanik bude predsednik Boračke organizacije Republike Srpske i Srbije. Ima čin vojvode Braunović je nosilac Hilandarske spomenice i Spomenice 549. motorizovane brigade Car Dušan Silni u Prizrenu. Odlikovan je Ratničkim krstom za učešće u ratnim dejstvima. Po blagoslovu Srpske pravoslavne crkve na planini Bobiji 2021. godine unapređen je u čin srpskog vojvode.

Igor Braunović, borci
foto: privatna arhiva

- Od naroda, iz naroda i za narod. Našeg Igora vole sa obe strane Drine, a što je pokazano i dokazano danas u Vrhpolju kod Ljubovije gde je izabran da bude prvi među jednakim junacima Obilića soja. Predsednik "Naše Drine" na svakom mestu pomaže borcima, ljudima koji su učestvovali u krvavoj poslednjoj deceniji dvadesetog veka kada su se, kao nikada pre nad srpski narod bili nadvili crni oblaci i pretili da progutaju narod i državu. Onima koji su herojski položili živote na oltar slobode diže spomenike prenoseći na buduća pokoljenja sećanje na njihova junačka dela i neumrlu slavu - kažu veterani za Kurir.

Igor Braunović, borci
foto: privatna arhiva

Prema njihovim rečima, Igor Braunović nije pomogao samo onome ko mu se nije obratio za pomoć. Srbi zavet ispuniše - Mnogobrojne porodice mogu potvrditi kakav je čovek koji ni u jednom segmentu svog života nije pokazao da je manje dostojan od možda i najpoznatijeg dobrotvora novije srpske istorije - Miše Anastasijevića. Uostalom, nagrada Kapetan Miša Anastasijević čiji je Braunović nosilac dovoljno govori - pričaju naši sagovornici, borci i dodaju:

Igor Braunović, borci
foto: privatna arhiva

-"Naša Drina" može biti ponosna, njen predsednik u potpunosti opravdava reči velikog genija Rada Tomovoga koji kaže :"Zna Dušana rodit Srpka, zna dojiti Obiliće, al' heroje ka Požarske, divotnike i plemiće, gle, Srpkinje sada rađu...Blagorodstvom Srpstvo diše... Beži, grdna kletvo, s roda junačkoga- zavet Srbi ispuniše!" Srpkinja je u 20. veku rodila vojvodu, da bi bio ponos i dika svakolikom Srpstvu 21. veka - Braunović po svemu podseća na herojske velikane naše prošlosti koje slavni vladika pominje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track