OSOBE SA INVALIDITETOM BLOKIRALE PARKING LIDLA
Foto: Promo

OSOBE SA INVALIDITETOM BLOKIRALE PARKING LIDLA

Društvo -

Na poziv kompanije Lidl Srbija i na nekoliko sati, oko 20 osoba sa invaliditetom „blokiralo“ je parking ispred jedne Lidl prodavnice u Beogradu. Aktivnost koja je svakako skrenula pažnju prolaznika je za cilj imala promociju nastavka kampanje „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ koju kompanija Lidl Srbija sprovodi sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom (NOOIS). Lidl i NOOIS ovim gestom još jednom su pozvali nesavesne i bahate vozače koji se parkiraju na jasno obeleženim mestima za osobe sa invaliditetom da razmisle o svojim postupcima i osećaju koji izaziva „nepravedno zauzeto“ parking mesto.

Mesta na parkingu bila su zauzeta od strane osoba sa invaliditetom i simbolično postavljenim invalidskim kolicima, a da osećaj i iskustvo nisu prijatni potvrdili bi svi vozači koji bi jutros u Beogradu na parkingu Lidl prodavnice u Vojvođanskoj ulici uzaludno pokušali da parkiraju svoj auto. Tako je „Hoćeš da menjamo mesta?“, deo slogana kampanje kompanije Lidl, dobio pravu praktičnu dimenziju i potrošače ali i sve vozače još jednom podsetio na značaj podizanja svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom i poštovanju pravila OSI parking mesta.

LIDL
foto: Promo

Mesta za osobe sa invaliditetom obeležena žutom bojom umnogome olakšavaju funkcionisanje i parkiranje osobama sa invaliditetom, pre svega zbog širine mesta i blizine ulazu. Bahato parkiranje na ovim mestima i njihovo zauzimanje od strane osoba kojima nisu neophodna, predstavlja samo još jednu u nizu svakodnevnih prepreka za osobe sa invaliditetom.

Projekat „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ kompanija Lidl Srbija sa partnerskim organizacijama sprovodi već drugu godinu zaredom, a od početka juna Lidl dodatno obeležava parking mesta ispred svojih prodavnica, ostavlja poruke nesavesno parkiranim vozačima i sprovodi aktivnosti u nadi da će sa saradnicima i organizacijama zajedničkim snagama uspeti da podigne svest vozača o značaju adekvatnog parkiranja i posledicama koje bahato parkiranje ima na osobe sa invaliditetom.

LIDL
foto: Promo

O Lidlu

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 12.000 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 67 prodavnica u 38 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” već treću godinu zaredom.

01:30

LIDL omega OSI

Kontakt za medije:

Dragana Milačak, RED Communication, Email: dragana.milacak@redc.rs , Mob: +381 64 875 2671

Sara Trajković, RED Communication, Email: sara.trajkovic@redc.rs, Mob: +381 65 563 66 08

press@lidl.rs

www.lidl.rs

Media centar LINK

Instagram Lidl Srbija

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track