DRŽAVA JE UZ LAZAREVAC! Ministar Mali i predsednik opštine o poplavama, SVA UGROŽENA DOMAĆINSTVA ĆE DOBITI NOVAC ZA ŠTETU
Foto: GO Lazarevac

oštećena 154 domaćinstva

DRŽAVA JE UZ LAZAREVAC! Ministar Mali i predsednik opštine o poplavama, SVA UGROŽENA DOMAĆINSTVA ĆE DOBITI NOVAC ZA ŠTETU

Društvo -

*Izlivanjem reka Turija i Peštan oštećena 154 domaćinstva u opštini Lazarevac.

*Štab za vanredne situacije poslao kompletan izveštaj o šteti Vladi Srbij

Lazarevac, 27.jun 2023. Godine – Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali obišao je danas, zajedno sa predsednikom Gradske opštine Lazarevac Bojanom Stevićem, selo Junkovac u opštini Lazarevac, koje je bilo najviše ugroženo tokom nedavnih poplava u Srbiji i najavio da će sva ugrožena domaćinstva dobiti novac za pretrpljenu štetu.

Stević je obavestio ministra Malog da je opštinski Štab za vanredne situacije završio popis domaćinstava koja su bila na udaru prilikom izlivanja reka Turije i Peštan i procenu štete i pripremio kompletan izveštaj koji je poslat Vladi Republike Srbije i nadležnim ministarstvima.

Siniša Mali, GO Lazarevac
foto: GO Lazarevac

Ministar Mali je obišao domaćinstva Jovanović i Marinković u selu Junkovac i poručio da država nijedno domaćinstvo u Srbiji koje je pretrpelo štetu od poplava neće ostaviti na cedilu.

- Ljudi treba da znaju da je država jaka i snažna i da imamo dovoljno novca i da ćemo svaku kuću koja je oštećena obnoviti. To je ono što je obećao i predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Mali.

-Zahvaljujem se ministru Malom na poseti. Uveren sam da njegova reč ima težinu i da će današnja poseta ugroženim domaćinstvima doprineti rešavanju problema prouzrokovanih poplavama – rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević.

Ministar Mali je naglasio da je lokalna samouprava u Lazarevcu, odradila svoj deo posla i da je opštinska komisija popisala sve kako bi se znalo koliko novca treba isplatiti ljudima koji su pretrpeli štetu.

Siniša Mali, GO Lazarevac
foto: GO Lazarevac

-Najvažnije je da su svi i živi i zdravi, ali kad imate ovakvu situaciju, bitno je da se zna da je država tu i da pomažemo svima kojima je pomoć najpotrebnija - rekao je Mali.

On je naglasio da će država gledati da ljudima novac isplati što pre i apelovao na opštinske komisije da što pre završe svoje popise i pošalju na Vladu Srbije, kako bi se donela odluka i novac odmah bio isplaćen ne samo za oštećene kuće, već i za oštećene plastenike i uginulu stoku.

Siniša Mali, GO Lazarevac
foto: GO Lazarevac

Podsećamo, ukupno 154 domaćinstava bila su na udaru poplava prouzrokovanih izlivanjem reka Turija i Peštan na teritoriji opštine Lazarevac krajem prošle sedmice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track