NINA POMOGLA MALOM ILIJI U ZAMENU ZA JEDNO: Cela Srbija udružila se da to nađe, I USPELI SU! Iza svega krije se NEVEROVATNA priča
Foto: Shutterstock, Budi Human

mnoge naterala na brzu akciju

NINA POMOGLA MALOM ILIJI U ZAMENU ZA JEDNO: Cela Srbija udružila se da to nađe, I USPELI SU! Iza svega krije se NEVEROVATNA priča

Društvo -

Nina Tošić (32) iz Beograda samo jednom objavom na društvenoj mreži rastopila je srca celoj Srbiji i mnoge naterala na brzu akciju. Naime, ova majka je u grupi "Humanitarne licitacije", zamolila članove za jednu uslugu - pronalazak specijalnog recepta za čokoladne bananice.

Ipak, priča koja se krije iza recepta je ono što je ljude pokrenulo da ga traže svuda, a opisuje jedno toplo, lepo detinjstvo puno uspomena i sećanja na njenu baku Nadu.

Nina je pre samo nekoliko dana objasnila članovima da ne može da se seti specijalnog bakinog recepta koji je obožavala, a zauzvrat obećala je uplatu za dečaka Iliju Miloševskog koji ima nekoliko dijagnoza i čeka šansu za svoju bolju budućnost. Ipak, uz taj zahtev, Nina je opisala i svoj odnos sa bakom koja je rano preminula, ali i priču o posebnoj knjizi recepata koja ju je na nju sećala.

Nažalost u knjizi, recepta za specijalne bananice, nije bilo.

Članovi Fejsbuk grupe munjevito su organizovali potragu i uspešno pronašli recept, a Nina je ispunila svoje obećanje i uplatila novac za Iliju. Kako objašnjava, ne može biti srećnija što je pronašla recept, a bananice je odmah i napravila.

- Mama i ja smo od mog rođenja bile same, pa smo najviše vremena provodile sa babom i dedom. Bila sam jako vezana za njih, a i oni za mene. Čuvali su me i dok sam išla u vrtić. Svakog vikenda sam sa njima putovala negde. Nisam pravila razliku između njih i mame - počinje priču Nina.

Ipak, kada je imala samo 9 godina, sudbina je odlučila da je razdvoji od bake. Dobila je rak i ubrzo preminula, ali Nina nikada nije zaboravila njenu ljubav, pažnju, a naravno ni kolače spremane sa mnogo truda.

- Kad sam imala 9 godina baba je dobila rak jetre i za 3 meseca je umrla. Zanimljivo je to da se moja baba se zvala Nada i ja sam rekla da ću jednog dana svojoj ćerki dati ime Nada, što se i desilo, sada moja ćerka nosi bakino ime - objašnjava Nina.

Kako dodaje, ovakvo detinjstvo poželela bi svakom. Iako je odrasla bez oca, njegov nedostatak u životu nikada nije osetila, baš zbog ogromne količine ljubavi kojom su je voljeni baka, deka i mama obasipali.

Da život piše romane govori i činjenica da su danas, Nina deca, isto vezana za svoju baku, koja se takođe zove Nada.

- Zanimljivo je i što mi se svekrva zove Nada, a sada su naša deca mnogo vezana za nju i dedu i mnogo mi je drago što je tako, jer su isti prema mojoj deci kao što su moji baba i deda bili prema meni. Mislim da sam jedna od retkih koja voli svekra i svekrvu - zaključuje Nina kroz smeh.

Nina Tošić
foto: Budi Human

Podsetimo, Ilija Miloševski za kog je Nina i uplatila novac, dete je iz uredno vođene trudnoće. Na samom porođaju je došlo do komplikacija, koje su po njegovo zdravlje ostavile trajne posledice. Snimanjem glave su odmah po rođenju uočene ciste na mozgu. Kada je Ilija bio star 7 meseci roditelji su primetili da slabije koristi levu ruku. Usledili su pregledi i dijagnostika, gde su Iliji uspostavljene tri dijagnoze. F83 zaostajanje u razvoju, G40.9 epilepsija i G81.1 spastička jednostrana paraliza.

Iliji možemo pomoći na sledeće načine:

Putem SMS poruke sa sadržajem 980 na 3030

Uplatom na dinarski račun:160-6000000844043-08

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000000844067-33

IBAN: RS35160600000084406733

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja