20 GODINA KURIRA I TREĆI ROĐENDAN KURIR TV! PRVI SMO U REGIONU NA 4 PLATFORME! Portal najčitaniji, Kurir televizija NAJGLEDANIJA!
Foto: Marina Lopičić

KURIR TV

20 GODINA KURIRA I TREĆI ROĐENDAN KURIR TV! PRVI SMO U REGIONU NA 4 PLATFORME! Portal najčitaniji, Kurir televizija NAJGLEDANIJA!

Društvo -

Odavde sve počinje. Kurir televizija, pet minuta pre svih. U 13 informativnih emisija, brzih vesti na svakih pet minuta, centralnog dnevnika od sat vremena i večernjeg dnevnika, analiziramo najvažnije teme. Naši reporteri bez granica svakoga dana izveštavaju sa svih važnih događaja.

1 / 11 Foto: Kurir televizija

Barikade, hapšenja, protesti, prebijanja Srba na KiM – sve to zabeležio je naš reporter Darko Mirković koji svakodnevno izveštava o situaciji u našoj južnoj pokrajini.

1 / 5 Foto: Kurir televizija

Kurir je stigao i do Crne Gore. Odlazak Mila Đukanovića sa mesta predsednika, nakon višedecenijske vladavine i poraz Demokratske partije socijalista na parlamentarnim izborima, pratio je novinar Dušan Ilić.

- To je bilo jedno izuzetno značajno iskustvo za mene, jer sam pre nisam imao mogućnost da izveštavam sa nekih izbora izvan Srbije. U Crnoj Gori je situacija bila utoliko specifičnija zato što su snage političkih aktera bile manjeviše iste. Samim tim mi je bilo veoma značajno da prisustvujem jednom istorijskom događaju, a to je poraz Mila Đukanovića na predsedničkim izborima posle skoro 30 i nešto godina vladavine, a onda se taj rezultat prelio ina parlamentarne izbore kada je DPS doživeo najveći poraz u svojoj stranačkoj istoriji - rekao je Ilić.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Kilometri nisu prepreka. Ekipa Kurira stigla je i do Brisela, na nastavak dijaloga Beograda i Prištine gde se razgovaralo o formiranju zajednice srpskih opština.

06:03

20 GODINA KURIRA I TREĆI ROĐENDAN KURIR TV! PRVI SMO U REGIONU NA 4 PLATFORME! Portal najčitaniji, Kurir televizija NAJGLEDANIJA!

Oku naše kamere nisu promakli ni izbori u Bosni i Hercegovini, a povratak Milorada Dodika na funkciju predsednika Republike Srpske pratila je novinarka Valentina Danilović, koja se više od dve godine na Kurir televizji suočava sa raznim poslovnim izazovima.

- Izborni štabovi znaju da budu jako stresni, iako gledaoci to ne vide. Vi pored sebe imate deset kolega nekada i više koji stoje na metar pored vas i svi pričaju u isto vreme, a gledaoci od vas očekuju da dobiju pravu informaciju u tom trenutku iako imate sve moguće ometače u tom trenutku. To je bio prvi izazov koji od vas traži da budete konstanto fokusirani, a da biste bili takvi i gledaocima pružili prave informacije morate da imate predznanje - rekla je Danilović.

1 / 3 Foto: Kurir televizija

Period za nama, obeležile su nezapamćene tragedije. Masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i masovna ubistva u selima kod Smedereva i Mladenovca. Uprkos težini zadatka novinari nisu poklekli. Naš tim nije prekršio novinarski kodeks. Izveštavali smo bez senzacionalizma, čuvali identitet žrtava, a novinarska pitanja odražavala su duh saosećanja i diskrecije.

1 / 5 Foto: Kurir televizija

Našu spremnost da se posvetimo svakoj temi ukoliko ona to zahteva po hitnosti ili važnosti, dokazuje činjenica da smo izbore u regionu, vanredne situacije na frontu u Ukrajini prenosili kroz specijalne emisije koje su trajale i po četiri sata. Njih je vodila naša Silvija Slamnig koja je iz političke rubrike naših novina, prešla na televiziju. Sada je svakog radnog dana gledamo u političkom tok šou "Usijanje".

- Navikla sam da sa ovog mesta budem ja ta koja će da postavlja pitanja i to je mnogo lakše zapravo je teže odgovarati. U Kuriru sam 13 godina i prošla sam sve rubrike i prvenstveno novine, kao pisano izdanje i paralelno portal. Dok sam bila u novinama pre par godina nije mi padalo na pamet da će postojati Kurir televizija. Mislim da su naši gledaoci navikli, da kad god se nešto vanredno desi, gledaoci prebace na Kurir program i uvek će dobiti informacije u ril tajmu, fokus i analizu svega što se tog dana desilo - rekla je Slamnig.

1 / 3 Foto: Kurir televizija

Kurir televizija je kruna svega onoga što je prethodno bio Kurir list i Kurir veb. Već 20 godina, naše prepoznatljive novine pokazuju da je uloga i moć medija daleko veća od pukog izveštavanja o događajima. Otkrili smo brojne afere i pokrenuli mnoge inicijative. Od prvog broja, Kurir je pokazao da mu je na prvom mestu običan čovek, svaka naslovna strana izaziva pažnju, a neke i zemljotres u javnosti.

1 / 3 Foto: Kurir televizija

- Tokom poslednjih nekoliko godina sproveli smo totalnu transformaciju i od medija koji je bio poznat po dnevnom listu, postali smo moćna medijska platforma sa integrisanom redakcijom i najmodernijom tehnologijom. Novine Kurira i danas su najčitanije, sajt kurira je mesto gde čitaoci dobijaju najbržu i najtačniju informaciju, a u svetu televizije naše ime se iz dana u dan sve glasnije čuje. Kurir televizija je za samo 3 godine postojanja, postala najgledanija kablovska televizija u mrežama u kojima se emituje, a sve češće je gledana i od pojedinih kanala sa nacionalnom frekvencijom - rekao je Aleksandar Đondović, glavni odgovorni urednik Kurira.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Kurir je prvi medij u regionu sa četiri platforme - novinama, portalom, televizijom i društvenim mrežama. Postavili smo nove trendove, a brzina je ostala ono po čemu smo prepoznatljivi.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Konstantan rast gledanosti je potvrda uspeha. Brzim i tačnim informacijama sa lica mesta, Kurir televizija zasigurno će nastaviti da opravdava titilu najgledanije kablovske televizije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja