NEPROCENJIVI SAVETI PEDIJATRA: Roditelji čija deca kreću u vrtiće, TREBA DA ZNAJU OVO: Ne držite ih pod staklenim zvonom!(VIDEO)
Nina Ristić i Olgica Subašić, Foto: Shutterstock

kurir televizija

NEPROCENJIVI SAVETI PEDIJATRA: Roditelji čija deca kreću u vrtiće, TREBA DA ZNAJU OVO: Ne držite ih pod staklenim zvonom!(VIDEO)

Društvo -

U kreativnom partnerstvu između Saveza medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i Probiotic Excellence Centra -Abela Pharm nedavno je objavljen jedinstveni Vodič za predškolsko doba.

Ova dragocena literatura, koja predstavlja plod trogodišnjeg rada, donosi sveobuhvatne odgovore na najčešće nedoumice roditelja čija deca pohađaju predškolske ustanove.

Kao rezultat edukativnih radionica koje su organizovane širom zemlje, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vodič za predškolsko doba ima za cilj osnaživanje svesti o značaju očuvanja zdravlja stomaka i crevne flore, kao ključnih faktora u izgradnji imuniteta kod dece i odraslih.

Dr Nina Ristić, pedijatar gastroenterolog i Olgica Subašić, Savez medicinskih sestara Srbije gostovale su u jutarnjem programu Redakcije, i o tome razgovarale sa voditeljkom Oljom Lazarević, a sve odslušajte i pogledajte u videu:

04:35

Organizuju se edukativne radionice širom Srbije uz podršku Ministarstva prosvete

Ristić ističe da predškolsko doba pruža najveće mogućnosti roditelju da utiče kako treba na dete.

Nina Ristić
foto: Kurir TV

- Ono što možemo da učinimo jeste da primena određenih probiotika koji mogu doprineti zdravlju deteta. Imunitet je složena stvar, decu ne treba čuvati pod staklenim zvonom, desila se higijenska hipoteza, ali ne treba ići u krajnost - istakla je Ristić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track