KURIR U PAKLU EVZONIJA: Kolone u nedogled! Upeklo što od sunca što od vrelog asfalta, kola mere temperaturu čak 40 stepeni
Krkljanac na ulsaku u Severnu makedoniju iz Grčke, Foto: Kurir

Smena turista

KURIR U PAKLU EVZONIJA: Kolone u nedogled! Upeklo što od sunca što od vrelog asfalta, kola mere temperaturu čak 40 stepeni

Društvo -

Smena turista, prvi dan vikenda, vrućina... Sve se to urotilo protiv onih koji sada se vraćaju iz Grčke sa odmora i pokušavaju da pređu čuveni granični prelaz Evzoni.

Vraćaju se sa mora
Vraćaju se sa morafoto: Kurir

Kolone automobila su se otegle u nedogled. Upeklo što od Sunca što od vrelog asfalta, pa senzori na kolima mere spoljnu temperaturu čak 40 stepeni!

- Skoro da se ne pomeramo. Sigurno ćemo još sat vremena čekati da stignemo do grčke pasoške kontrole, onda međuzona, pa Makedonci... Sve u svemu biće ovo dug dan na granici. Imamo dovoljno goriva, ionako smo planirali da čim pređemo granicu sipamo. Klima ne prestaje da radi, a ni to nije zdravo! - priča nam jedna putnica koja sa porodicom je trenutno na nekih 650 metara od Evzonija.

Napolju 40 stepeni
Napolju 40 stepenifoto: Kurir

Inače, 1. jul je uvek kritičan za putovanje u omiljena srpska letovališta u Grčkoj, ali i za povratak kući, a sada se poklopilo da je i vikend.

Pravila kad bi u ovakvim danima najbolje bilo da se putnici nađu na graničnom prelazu zapravo ne postoje. Na mnogim grupama se može pročitati kako treba doći tad i tad, kako nisu čekali ni 15 minuta...

1 / 4 Foto: Kurir

To su samo lična iskustva, jer ne znači što se jednima desilo da će sutradan nekome ko se pojavi u isto vreme da bude identično.

Ni narednih dana ne mora da znači da će u ovo doba dana biti ovolike gužve, možda će biti manje, možda veće, ali velika je verovatnoća da se i danas i sutra u oba smera u bilo koje doba mogu očekivati ogromni zastoji.

Zato neka u rezervoaru bude dovoljno goriva, u kolima hrane i pića. A među putnicima strpljenja!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track