SRBIJA JE OBORILA SVE REKORDE! Marija Labović donela neverovatne rezultate gledaocima Kurir televizije: EVO O ČEMU JE REČ
Marija Labović, Foto: Kurir TV, Shutterstock

"Puls srbije"

SRBIJA JE OBORILA SVE REKORDE! Marija Labović donela neverovatne rezultate gledaocima Kurir televizije: EVO O ČEMU JE REČ

Društvo -

Sezona odmora je uveliko u toku. Ako još uvek razmišljate gde biste otišli na odmor, a želite da ga provedete u Srbiji, požurite, zato što su, prema nekim procentima, smeštajni kapaciteti prilično popunjeni.

0160314593, Kolorado, planina Elbert, planina, planinarenje
foto: Shelley Dennis / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako tome dodamo i činjenicu da je pre nekoliko dana počela prijava za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, onda je svakako pravo vreme da barem odlučite gde biste letovali. U ovoj turi na raspolaganju je 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara koje građani mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera. Kada je pravo vreme da uplatite odmor i prođete finansijski povoljnije, danas je ispričala direktorka Turističke Organizacije Srbije Marija Labović u emisiji "Puls Srbije".

Marija Labović
foto: Kurir tv

Ona je upozorila da, ako se gledaoci nisu odlučili gde će da letuju u Srbiji, da požure jer je malo mesta ostalo.

- Građani traže, najviše planinske centre i banje. Ovogodišnji rezultati su rekordni. Imali smo preko 1,7 miliona dolazaka, i preko 4,4 miliona noćenja. Došli smo do toga da imamo odnos 50 - 50 kada je reč o realizaciji domaćih i inostranih turista koji zauzimaju naše kapacitete - rekla je Labović.

02:19

SRBIJA JE OBORILA SVE REKORDE! Marija Labović donela neverovatne rezultate gledaocima Kurir televizije: EVO O ČEMU JE REČ

Turistički centri su dosta toga uradili na poboljšanju sadržaja.

- Kada su domaći turisti u pitanju, najviše su noćili na Zlatiboru na Kopaoniku, i na Divčibarama, Prolom banja, Lukovska banja, Tara... Traže se najčešće u letnjem periodu i svi centri su dosta toga uradili na poboljšanju sadržaja, a saobraćajna infrastruktura je takođe poboljšana i sve je dostupnije - kazala je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track