U NAREDNIH 48 SATI SRBIJU OČEKUJE OPASNO VREME! Meteorolog otkrio: Pripremite se za topli talas iz Afrike FATALNE VRUĆINE STIŽU
Slobodan Sovilj o vremenu koje nas očekuje, Foto: Shutterstock

Kurir tv

U NAREDNIH 48 SATI SRBIJU OČEKUJE OPASNO VREME! Meteorolog otkrio: Pripremite se za topli talas iz Afrike FATALNE VRUĆINE STIŽU

Društvo -

Slobodan Sovilj, meteorolog gostovao je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru sa voditeljima ispričao šta možemo očekivati od vremena u narednom periodu.

Slobodan Sovilj
foto: Kurir TV

Prvo meteorološko upozorenje biće na snazi tokom današnjeg i tokom sutrašnjeg dana, kazao je Sovilj.

- U subotu i nedelju i u svim krajevima biće pretežno sunčano. U subotu od 26 -29 stepeni. U nedelju već toplije od 31 - 32 stepena. Naredne sedmice stiže priliv osetno toplijeg vazduha iz Afrike i usloviti temperature od 35 - 38 stepeni. Ulazimo u najtoplije vreme leta. Do sada nije zabeleženo mnogo toplih dana, a junske temperature su više naličile na leto 60-ih godina... Prethodnih godina, mi smo navikli, da već krajem manja imamo zantno više temperature - rekao je Sovilj.

01:45

SLOBODAN SOVILJ

Za 2024. godinu Sovilj tvrdi da će početi "El njinjo" faza i da će ta godina biti najtoplija.

- S tim u vezi 2024. godina biće najtoplija od početka merenja i biće obarani rekordi i znatno šire i u većim razmerama... - rekao je Sovilj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track