"POSLEDICA JE REČ KOJA NE DOPIRE DO NJIHOVIH GLAVA!" Trifunović o sponi kriminala i starleta: Društvo se ne popravlja preko noći
Foto: Kurir Televizija, David Špidlen / Bod zlomu / Profimedia

kurir tv

"POSLEDICA JE REČ KOJA NE DOPIRE DO NJIHOVIH GLAVA!" Trifunović o sponi kriminala i starleta: Društvo se ne popravlja preko noći

Društvo -

Još tokom 90-ih godina bilo je sprege između mafije i starleta, a deluje kao da te godine, ipak, i nisu toliko iza nas.

Čak štaviše činjenica je da gotovo svakog dana čitamo o novim hapšenjima u kojima su, između ostalog, uhvaćene i žene koje su u javnosti poznate kao starlete, govori da je veza između ova dva pojma sve jača.

U narednom videu pogledajte koje su to starlete hapšene zbog veza sa mafijašima i različitih kriminalnih radnji, a nekima od njih je i zabranjen ulazak u našu zemlju:

02:33

Starlete koje su hapšene zbog veza sa mafijašima i različitih kriminalnih radnji

Gost "Pulsa Srbije" koji je obrazložio ovu sponu je Darko Trifunović, Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Prvo je napomenuo da se nasilje iz godinu u godinu uvećava, umesto da bude suprotno.

- Stopa nasilja se uvećava, umesto da se smanjuje. Očigledno je iskrivljena slika vrednosti u društvu, pa je ne možemo popraviti preko noći. Uz primenu tog nasilja, nama su naši mladi objavili rat. To nasilje najpre gledaju u medijima sa nacionalnom frenkvencijom. Niko nema ni nameru da zaustavi taj trend. Postoji taj Verteov efekat, pa sve što se plasira za široke mase uvek ima i svoje posledice - započeo je Trifunović, pa dodao:

- Posledica je reč koja malo dopire do glava mnogih ljudi koji donose odluke. Pogledajte stopu kriminala kod mladih, kao da nam prkose i govore da oni ovde gospodare, a da mi nemamo tu mogućnost. Na svu sreću postoje dobre stvari koje ova država radi, pre svega, formira se radna grupa koja daje određene odgovore, smernice, obuke u samim školama. Svakako da je to složen proces.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track