ISTORIJA SE NE ZABORAVLJA, ONA PAMTI HEROJE: Ministar Gašić položio venac na grob i zapalio sveću za dušu Đorđa Mihailovića (FOTO)
Foto: Facebook

višedecenijski prijatelji

ISTORIJA SE NE ZABORAVLJA, ONA PAMTI HEROJE: Ministar Gašić položio venac na grob i zapalio sveću za dušu Đorđa Mihailovića (FOTO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić položio je venac na grob Đorđa Mihailovića i zapalio sveću za dušu višedecenijskog čuvara srpskog groblja "Zejtinlik".

Mihailović je preminuo 2. jula u 96. godini u Solunu, a sahranjen je u četvrtak.

"Istorija se ne zaboravlja, ona pamti heroje, velike bitke, slavne junake, od nje se učimo vrednostima i najsvetijim primerima borbe za slobodu i dostojanstvo. Položio sam venac na grob i zapalio sveću za pokoj duše velikog među nama, čuvara srpskog vojničkog groblja 'Zejtinlik', mog prijatelja Đorđa Mihailovića", napisao je ministar Gašić na Fejsbuku i dodao:

"Kroz tri decenije, dugog prijateljstva, od njega, koji je postao deo srpske i grčke istorije, naučio sam mnogo. Bio je veliki čovek, rodoljub, ponosio se srpskim nasleđem. I danas pamtim njegov osmeh kada sam mu poklonio kaplarsku uniformu iz Prvog svetskog rata i sa kakvim ponosom ju je nosio. Čast je stajati na tlu ovog svetog mesta, a sa velikim pijetetom obišao sam grob i odao počast senima mog pradede, koji je na Solunskom frontu dao život za slobodu i čast svoje otadžbine Srbije".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja