SVI STE POZVANI NA LENKIN 2. ROĐENDAN! Dođite od 18 časova ispred Gradske bioblioteke da zajedno pomognemo bolesnoj devojčici!
Foto: Privatna arhiva

Za novi život

SVI STE POZVANI NA LENKIN 2. ROĐENDAN! Dođite od 18 časova ispred Gradske bioblioteke da zajedno pomognemo bolesnoj devojčici!

Društvo -

Grupa građana Novog Sada peti put zaredom održava humanitarni bazar za pomoć devojčici Lenki Lazarević. Danas od 18 do 22 časa isped Gradske biblioteke u srpskoj Atini će biti upriličen Lenkin drugi rođendan.

Građani su se okupili za pomoć bolesnom detetu u Novom Sadu
Građani su se okupili za pomoć bolesnom detetu u Novom Sadufoto: Privatna arhiva

Roditelje i mališane tom prilikom očekuje prava avantura. Biće organizovani animatori, maskote, tobogani za decu, limunade, kafe koje su donirali sugrađani i na taj način dali svoj doprinos u pomoći koju organizuju za devojčicu.

Lenka Lazarević
foto: Privatna arhiva

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija, nakon izvršene analize koštane srži u toku hospitalizacije u bolnici u Vojvodini zbog povišene telesne temperature, povišenih vrednosti leukocita u KKS i hepatosplenomegalije.

Preslatkoj devojčici je potrebna pomoć - Lenka Lazarević
Preslatkoj devojčici je potrebna pomoć - Lenka Lazarevićfoto: Privatna arhiva

Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u Novom Sadu, a nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine.

Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenki se javlja povišena telesna temperatura i skok vrednosti leukocita, nakon čega je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv.

Kurir.rs/Lj.S.

01:00

HITNA POMOĆ IMA PUNE RUKE POSLE USLED PAKLENIH VRUĆINA! Kurir televizija istražuje: Koji ljudi su najugroženiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track