SAZNAJEMO! Ispituju se okolnosti smrti Čačanke nakon UBODA STRŠLJENA, formirana komisija: Za 2 dana znaćemo sve, nema pošteđenih!
Foto: Shutterstock, Tamara Trajković

oglasio se direktor Doma zdravlja u Čačku

SAZNAJEMO! Ispituju se okolnosti smrti Čačanke nakon UBODA STRŠLJENA, formirana komisija: Za 2 dana znaćemo sve, nema pošteđenih!

Društvo -

Nakon smrti 54-godišnje žene koju je pre dva da preminula od uboda stršljena, naloženo je ispitivanje medicinskih procedura koje su primenjene tokom njenog lečenja i zbrinjavanja.

Žena iz sela u okolini Čačka, preminula je u petak, ekipa Hitne pomoći je u Urgentnu službu dovezla bez znakova života.

- Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će utvrditi postupke svih zaposlenih zdravstvenih radnika u lancu medicinskog zbrinjavanja pacijentkinje, počev od zaposlenih u ambulanti u Mrčajevcima, pa do zaposlenih u Hitnoj pomoći u Čačku.

Stršljen
foto: Shutterstock

- Danas sam dobio prve izveštaje, ali ću u narednih dan dva imati kompletan uvid šta se konkretno u ovom slučaju dogodilo, tek nakon toga ćemo moći da pričamo o bilo čemu konkretnom - izjavio je dr Aco Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku.

On je dodao da niko neće biti pošteđen odgovornosti, ako se ona dokaže.

Dan ranije se o ovom slučaju oglasila i Opšta bolnica.

- Pacijentkinja koja je dovezena na prijemu, bila je bez svesti, pulsa i disanja. Kako navode iz službe Hitne pomoći i na njihovom prijemu pacijentkinja je bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete su sve mere oživljavanja. Na urgentnom odeljenju je nastavljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nazažost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula - izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track