"MEĐUNARODNI PREDSTAVNICI VOLE KAD IH KURTI BRUKA!" Miletić tvrdi: Ne vidim nikakav smisao, ali oni vole da pišu LAŽNE IZVEŠTAJE
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

"MEĐUNARODNI PREDSTAVNICI VOLE KAD IH KURTI BRUKA!" Miletić tvrdi: Ne vidim nikakav smisao, ali oni vole da pišu LAŽNE IZVEŠTAJE

Društvo -

Danas se očekuje značajan susret u Briselu, gde će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Predsednik Vučić je naglasio da je ovaj sastanak zatražio u skladu sa Rezolucijom 1244, kojom NATO snosi odgovornost za bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji. On smatra Stoltenberga poštenom osobom koja je uvek spremna saslušati i razmotriti srpske stavove.

EU, Brisel, zastava, zastava Srbije, srpska zastava
foto: privatna arhiva

Istog dana, takođe u Briselu, održaće se sastanak šefova pregovaračkih timova Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, a domaćin će biti specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Na ovom sastanku će se fokusirati na punu primenu dogovora postignutog 27. februara u Briselu, kao i na koracima ka deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije. Ova tema je posebno bitna jer su se tenzije povećale nakon što su tzv. gradonačelnici ušli u zgrade četiri opštine na severu, gde su Srbi većinsko stanovništvo.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, takođe se osvrnuo na situaciju na Kosovu i Metohiji tokom svog govora u predstavničkom domu američkog Kongresa. Eskobar je ponovio da je ključni element ispunjavanja obaveza od strane Prištine formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Takođe, poslednjih dana je izazvala reakciju Srbije vest o donaciji Ankare Prištini, koja obuhvata i bespilotne letelice i druge vrste vojne opreme. Srbija je izrazila nezadovoljstvo ovim potezom ambasadoru Turske.

02:38

MEĐUNARODNI PREDSTAVNICI VOLE KAD IH KURTI BRUKA! Miletić tvrdi: Ne vidim nikakav smisao, ali oni vole da pišu LAŽNE IZVEŠTAJE

Na jutarnjem programu Kurir televizije, gostovao je prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, koji je izrazio nezadovoljstvo trenutnim stanjem na Kosovu i Metohiji.

- Oni imaju kontinuitet jednog bezobraznog ponašanja. Žele da ostave utisak da su nešto uradili, ali ne znam koga tu zavaravaju. Sebe, Međunarodnu zajednicu ili nas, ne znam koga žele da prevare. Brukaju na neki način ove međunarodne predstavnike i ne vidim nikakav smisao takvog delovanja. Mislim da međunarodni predstavnici vole kad ih Kurti bruka i kada moraju da pišu lažne izveštaje - rekao je Miletić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:22

BRANIMIR ĐOKIĆ: NAMERE TURSKE SU JASNE, ZBOG OVOGA SU DOŠLI NA KiM Stručnjaci analiziraju: Ovo može imati odjeka na sve zemlje sveta?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja