OLUJA U NIŠU NAPRAVILA OGROMNU ŠTETU: Niška hitna pomoć prijavila 12 SLUČAJEVA, danas bolja situacija - NEMA LJUDSKIH ŽRTAVA
Foto: Kurir

kurir tv

OLUJA U NIŠU NAPRAVILA OGROMNU ŠTETU: Niška hitna pomoć prijavila 12 SLUČAJEVA, danas bolja situacija - NEMA LJUDSKIH ŽRTAVA

Društvo -

Nevreme je sinoć protutnjalo i kroz Niš i nanelo veliku štetu. Pričinjena materijalna šteta još uvek se procenjuje, a dobra je što nema ljudskih žrtava. Ekipe Javno-komunalnog preduzeća Mediana, Elektrodistribucije Niš, Vatrogasno-spasilačke ekipe, kao i ekipe iz Vodovoda cele noći bile su na licu mesta, a neke od njih i dalje su na terenu. Kakva je situavlcija u Nišu pitamo dopisnicu Kristinu Krstić.

Nevreme iznenadne jačine zahvatilo je područje Niša, nanoseći značajnu štetu gradskoj infrastrukturi i objektima. Prema rečima meteorologa Slobodana Sovilja, oluja koja je prošla kroz ovaj region uključivala je ćelije različite jačine, među kojima se istakla i superćelija. Gospodin Sovilj je gostovao u emisiji "Puls Srbije" gde je objasnio kako je došlo do formiranja ovakvog nevremena.

"Oluja ovakvih razmera nije ništa novo, iako dugo nismo videli ovakvo nevreme", istakao je Sovilj. "Ćelije koje su se formirale, uključujući i superćeliju, donijele su snažan vetar i obilnu kišu. Oluja je izuzela sever Vojvodine, ali Niš je pretrpeo značajnu štetu."

Ekipe javno-komunalnog preduzeća Medijana, elektrodistribucije Niš, vatrogasno-spasilačke ekipe, kao i ekipe iz Vodovoda, radile su neprekidno tokom cele noći kako bi sanirale posledice nevremena. Vetar je oborio više od 60 stabala, a neka su se našla i na kolovozima, što je izazvalo obustavu saobraćaja u pojedinim delovima grada. Srećom, izveštaji potvrđuju da nema ljudskih žrtava, iako se materijalna šteta još uvek procenjuje.

Niška hitna pomoć prijavila je 12 slučajeva sinoć, u kojima su građani tražili pomoć zbog povreda prouzrokovanih oštećenjem građevinskih materijala koje je vetar nosio. Ovi slučajevi, iako ozbiljni, nisu zahtevali hitne intervencije. Hitna pomoć je ipak naglasila da izlazak na teren u ovakvim situacijama zahteva koordinaciju s drugim službama, kako bi se osigurala sigurnost medicinskih timova.

U Niškom kliničkom centru hospitalizovani su supružnici čiji je automobil sinoć zahvatio palo drvo na Bubanj Potoku. Nakon dijagnostike, smešteni su na ortopediji, a medicinski timovi prate njihovo stanje tokom današnjeg dana.

Dopisnica Kristina Krstić izvestila je da je situacija u Nišu danas znatno bolja nego sinoć, ali i dalje zahteva pažnju i intervenciju službi na terenu.

Javno-komunalno preduzeće Medijana, elektrodistribucija Niš, vatrogasno-spasilačke ekipe i ekipe iz Vodovoda i dalje su aktivne kako bi sanirale štetu i obnovile normalan životni tok.

00:00

SITUACIJA U NIŠU

Srbija se, nakon ovog iznenadnog nevremena, trudi da brzo odgovori na izazove koje je donelo, te građani i nadležne službe udružuju snage kako bi prevazišli posledice ovog nezapamćenog vremenskog fenomena.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

04:36

OLUJA UTICALA NA GRAĐANE SUBOTICE, POVEĆAN JE BROJ INTERVENCIJA! Specijalista urgentne medicine: Imali smo pune ruke posla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja