SLOBINOG SINA POVEZIVALI SA RUSKOM MAFIJOM: Markov život pod velom tajne, evo gde su i šta rade ostali članovi porodice MILOŠEVIĆ
Foto: EPA-EFE/SASA STANKOVIC, Zorana Jevtić, Printscreen, PHILIPPE HUGUEN / AFP / Profimedia

kud koji

SLOBINOG SINA POVEZIVALI SA RUSKOM MAFIJOM: Markov život pod velom tajne, evo gde su i šta rade ostali članovi porodice MILOŠEVIĆ

Društvo -

Unuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević za razliku od većine članova porodice, koji su nakon pada režima 5. oktobra 2000. prebegli u Rusiju i dobili izbeglički status, ostao u zemlji. Danas ima 24 godine, završio je Pravni fakultet, a sada će prema najavama Ivice Dačića, biti uključen u rad socijalista.

"Ovo je oduvek bila moja želja. Za mene je ova ideja večna i drago mi je što postoji u ovakvom kontinuitetu. Daću sve od sebe da doprinesem SPS i društvu, međunarodno javno pravo je moja velika ljubav. Imajući to u vidu, postoje problemi sa kojima se suočavamo i kao društvo i kao zemlja i ja se nadam da će biti prilike da donesemo što je moguće bolje rešenje", izjavio je Milošević na pitanje o predlogu članstva.

Pre dve godine njegov otac Marko i tetka Marija vraćeni su u orbitu emitovanjem serije "Porodica", dramaturškom fikcijom o porodičnoj dinamici Miloševića u noći 30. marta 2001. godine, pa sve do hapšenja i izručenja Hagu bivšeg predsednika. Njih dvoje, međutim, nisu bilo zadovoljni ovom ekranizacijom, tražili su njeno obustavljanje i najavljivali tužbu, ali su ipak u poslednjem momentu odustali.

Milica Gajić, Marko Milošević
foto: Dragana Udovičić

Evo gde su, i čime se bave članovi porodice Milošević:

Unuk Slobodana Miloševića, Marko (23), rođen je godinu dana pre odlaska s vlasti njegovog dede. Sa majkom Milicom Gajić proveo je detinjstvo u Požarevcu, gde je i završio osnovnu i srednju školu. Završio je Pravni fakultet u Beogradu.

U jednom intervjuu je rekao da, upravo svog dedu, Slobodana, smatra za najvećeg političara i heroja, zbog čega je imao želju da se učlani u SPS. U žižu javnosti je dospeo 2016. godine, kada je dao intervju o svom odrastanju, ali i o tome kako je bilo biti unuk Slobodana Miloševića i sin Marka Miloševića, posle 5. oktobra 2000. godine.

Nakon toga, ponovo je dospeo na naslovnice i to nakon proslave punoletstva u jednom požarevačkom restoranu, gde je veselju prisustvovao i Dačić u društvu sina, Luke. Mlađi Marko je za medije, svojevremeno, izjavio da je odlazio u posetu dedi Slobodanu Miloševiću u Hag, ali i da je posećivao oca u Rusiji.

Marko Milošević
foto: screenshot Twitter

Marko Milošević

Sin Slobodana Miloševića, Marko, je odmah nakon 5. oktobra otišao sa majkom Mirom Marković u Rusiju. Ima i ruski pasoš, ali je njegov život obavijen velom tajne. Ruski mediji pisali su da je Milošević u vezi sa Irinom Baglaj, ćerkom bivšeg predsednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja i da je jedno vreme bio suvlasnik kompanije "Polar doo" koja se bavi trgovinom sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima.

U javnosti je poslednji put viđen pre mesec dana na otkrivanju spomenika Slobodanu Miloševiću u Moskvi, a pre toga 2019. godine kada se pojavio na kremaciji svoje majke u Rusiji.

Tamošnji mediji su ga povezivali čak i sa ruskom mafijom, i otkrili da i dalje voli dalje voli automobil i motocikle. Ima dva motocikla: "harli-dejvidson" i "hondu CBR600F" i dva automobila “audi A4” i “Micubiši lancer”.

Pisalo se i da je Miloševićev poslovni partner izvesni Igor Tarasenko, koji preko svoje druge kompanije zarađuje na javnim nabavkama. Njegova firma “Trade Motors doo” pruža usluge održavanja vozila preduzećima u elitnom moskovskom okrugu Odincovo, gde i sam Vladimir Putin ima vilu. Prihod ovog posla je već solidniji - više od pola milijarde rubalja godišnje (više od četiri miliona evra).

Marija Milošević
foto: EPA

Marija Milošević

Ćerka Slobodana Miloševića, Marija, godinama, prema pisanju medija, živi na Cetinju u Crnoj Gori potpuno povučenim životom. Srbiju je napustila 2001. godine, odmah nakon što je njen otac izručen Hagu. Najpre je živela u Nikšiću, a kasnije se preselila na Cetinje.

Nije bila ni na majčinoj sahrani jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta. Marijine komšije tvrde da ona ne izlazi iz kuće i da je njena kapija stalno zaključana. Za medije su posvedočili i da se ne druži ni sa kim, a da je povremeno poseti bivši muž Slobodan Bulatović.

Marija je odavno istakla da "nema nameru da se vraća u Srbiju" i da bi mogla da "objavi knjigu "Zašto sam ogorčena na Srbiju'". Na popisu stanovništva upisala se kao Crnogorka.

Milica Gajić
foto: Pritnscreen

Milica Gajić

Milica Gajić postala je poznata po tome što je bila prva snaja Slobodana Miloševića, ali i po tome što je prva u Srbiji koja je, kako se pričalo, ugradila silikone.

Živi povučeno u Požarevcu. Mediji su objavljivali da je 2012. postavljena na mesto izvršne direktorke odeljenja univerziteta "Megatrend“ u Požarevcu, a ona je negirala da ju je za tu poziciju preporučila spona sa Miloševićima.

Borislav Milošević, brat Slobodana Miloševića i nekadašnji ambasador Jugoslavije koji živi u Moskvi, ranije je izjavio u razgovoru sa novinarom "Njujork tajmsa" da njegova porodica živi u harmoniji i da je Marko oženjen Ruskinjom, sa kojom ima ćerku.

"Naravno da sam u kontaktu sa Markom i naravno da ga nikada nisam pitala da li je oženjen Ruskinjom i da li s njom ima dete. Meni je tih priča dosta i ravnodušna sam prema njima", rekla je tada Milica Gajić preko telefona.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

10:17

MILOŠEVIĆ JE DOBIO PAPIR SA SCENARIOM RASPADA SFRJ Bosnićeva šokantna tvrdnja: Počelo je u Sloveniji, završiće se u Vojvodini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track