"POČELO JE DA DUVA, SA DETETOM SAM UŠAO U AUTO NA KOJI JE PALA GRANA" Iskustvo građana sa olujom: Oblak prašine uhvatio na stanici
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"POČELO JE DA DUVA, SA DETETOM SAM UŠAO U AUTO NA KOJI JE PALA GRANA" Iskustvo građana sa olujom: Oblak prašine uhvatio na stanici

Društvo -

Olujni vetar koji je nosio sve pred sobom, uspeo je da sruši i kran. Potom je poput domina srušio i drugi.

Tom neprilikom, na svu sreću, niko nije povređen. Gledali smo fotografije koje smo dobili od susedstva, znali smo da se nešto takvo i nama sprema.

Ovo su građani imali da kažu za Kurir televiziju.

superćelijska oluja
foto: MUP

- Krenuli smo ka autu i tada je počelo da duva. Srušilo je celu baštu, dete je počelo da mi plače, potom smo ušli u auto, a kada smo krenuli ka kući, pala mi je grana na auto - rekao je sagovornik.

- Nevreme me uhvatilo sinoć kada sam se vraćala sa Ade, na autobuskoj stanici. Udario je iznenada vetar koji nas je nosio, pojavio se sivi, tamni oblak prašine, grana, lišća. Deca su vikala, nestalo je struje, mrak, svako je gledao gde da se skloni - rekla je sagovornica.

Superćelijska oluja protutnjala je prestonicom, drveće je padalo, a vetar je nosio krovove. Povređena je 27-godišnja trudnica, a na jednog muškarca palo je drvo na Košutnjaku.

01:56

POČELO JE DA DUVA, SA DETETOM SAM UŠAO U AUTO NA KOJI JE PALA GRANA Iskustvo građana sa olujom: Oblak prašine uhvatio na stanici

Ne pamtimo ovakve oluje, a stručnjaci kažu da se ovako nešto viđalo u 19. veku.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja