VOZAČI STRAHUJU OD NOVE SUPEROLUJE: Preduzeli drakonske mere da zaštite svoja vozila! Na dovitljivosti bi im mnogi zavideli (FOTO)
Drveće je padalo na veliki broj vozila tokom superćelijske oluje, Foto: Kurir

uplašeni

VOZAČI STRAHUJU OD NOVE SUPEROLUJE: Preduzeli drakonske mere da zaštite svoja vozila! Na dovitljivosti bi im mnogi zavideli (FOTO)

Društvo -

Tokom pretprošle superćelijske Vrbas je najviše stradao, a tokom prekjučerašnje Sremska Mitrovica, Novi Sad, Šid i Ruma! Prema upozorenjima stručnjaka ovakvih oluja u budućnosti biće sve više, a jedina zaštita je da građani osiguraju svoja vozila i domove!

Pojedini građani su pre poslednje superćelijske oluje rešili da sami zaštite svoja vozila i to prekrivajuči ih jorganima i ćebadima.

To su radili vozači u Vrbasu, ali i neki iz Beograda.

Vozač u Vrbasu prekrio vozilo
Vozač u Vrbasu prekrio vozilofoto: Printscreen Instagram 192.rs

- Ljudi u Vrbasu poučeni prethodnim iskustvom obezbeđuju svoja vozila od grada - navodi se u opisu fotografije na Instagram stranici "192_rs".

Kako se može videti na fotografiji, vozilo je prekriveno jorganima, čaršafima, ćebadima, a preko toga vozač je postavio i cigle kako ih vetar ne bi odneo.

Vozač u Beogradu hteo da zaštiti vozilo
Vozač u Beogradu hteo da zaštiti vozilofoto: Printscreen Instagram serbialive_beograd

Slična fotografija usnimljena je i u prestonici i objavljena na stranici "Serbialive Beograd". Jedan vozač je prekrio auto sa dva ćebeta, a ćebe je za automobil zalepio selotejp trakom.

Meteorolog Ivan Ristić naveo je na svom profilu na društvenim mrežama da u subotu u poslepodnevnim satima, iz severne Italije preko Slovenije i Hrvatske stiže nova oluja jačeg intenziteta.

 Ivan Ristić
Ivan Ristićfoto: Kurir tv

- Ona će prvo zahvatiti Vojvodinu i zapadnu Srbiju, a zatim se proširiti i na centralnu i istočnu Srbiju. Oluja će doneti kišu, intenzivne pljuskove sa grmljavinom, olujni vetar praćen udarima orkanske jačine i grad gotovo na celoj teritoriji pogođenoj nevremenom. Ova oluja po svojoj jačini moći će da parira onoj od pre neki dan - naveo je Ristić u svojoj prognozi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track