DRAMATIČNA SITUACIJA U EKO PARKU ILINA VODA Apel predsednika udruženja: Oko 50 stabala je oboreno! Kao da je centar oluje bio OVDE
Foto: Kurir tv

kurir tv

DRAMATIČNA SITUACIJA U EKO PARKU ILINA VODA Apel predsednika udruženja: Oko 50 stabala je oboreno! Kao da je centar oluje bio OVDE

Društvo -

Zbog superćelijske oluje, koja je protutnjala većim delom zemlje, vanredne situacije proglašene su u Rumi, Šidu, Novom sadu i Sremskoj Mitrovici.

Širom zemlje otklanjaju se posledice i zbraja se šteta, a meteoalarm ponovo je uključen.

Pola Srbije je u najvišem stepenu upozorenja na snažno nevreme sa jakim pljuskovima, grmljavinom i pojavom grada. Stručnjaci savetuju da upozorenja treba ozbiljno shvatiti i biti svestan potencijalne opasnosti.

Ivan Đorđević
foto: Kurir tv

U Kragujevcu se saniraju posledice koje je izazvalo olujno nevreme, a veliku štetu pretrpeo je i Eko park Ilina Voda.

Park je važio za omiljenu oazu Kragujevčana i predstavljao jedini Zoo vrt u gradu, a sada su tu srušena stabla, ali i urušen prostor u kojem su životinje bile smeštene.

Kakva je sada tamo situacija, saznala je Ivana Đorđević u uživo uključenju u jutarnji program Redakcija, sa sagovornikom Slađanom Rakićem, iz parka Ilina voda.

Slađan Rakić
foto: Kurir tv

U ekoparku Ilina voda gde je bilo dosta oborenih stabala tokom olujne noći, kako u ekoparku, tako i širom grada.

Treba napomenuti da je oko 50, odnosno više od 50 spasilaca spašavalo ljude i intervenisalo na javnim mestima tokom olujne noći. Srećom, niko nije nastradao, ali 12 hiljada domaćinstava je ostalo bez električne energije, a neka domaćinstva i dalje nemaju struju već više od 24 sata.

Očekuje se normalizacija uskoro, a komunalne službe rade na raščišćavanju terena u svim naseljima.

U vezi sa situacijom i načinima kako Kragujevčani mogu pomoći u raščišćavanju terena i obezbeđivanju bezbednih uslova za sve životinje ovde, govorio je današnji sagovornik Slađan Rakić, predsednik udruženja Ekopark.

On je preneo situaciju od protekle oluje i naglasio da je bilo haotično.

- Ovde je zaista bilo haotično. Da, bilo je gusto, kao da je epicentar oluje bio upravo u ekoparku. Kao što možda vidite, preko 30 stabala je oboreno, a krov na štali nam je takođe oštećen padom tih stabala - rekao je Rakić.

02:23

DRAMATIČNA SITUACIJA U EKO PARKU ILINA VODA: Apel predsednika udruženja: Šteta je ogromna! Svaka pomoć je dobrodošla

Naglasio je da je solidarnost Kragujevčana bila ključna i pozvao sve koji su voljni da pomognu da se pridruže.

- Oštećena je i ograda gde su životinje puštene, a na pet mesta je prekinuto napajanje električnom energijom i vodom. Međutim, uz pomoć Kragujevčana, uspeli smo da delimično saniramo situaciju. Ograde su već delimično popravljene, a debla su uklonjena. Želim da iskoristim priliku i pozovem sve Kragujevčane koji su slobodni, a poseduju dobru volju i energiju, da nam se pridruže sutra i prekosutra. To je subota i nedelja, od 10.00 sati. Ako možete poneti motorne testere, sekire, građevinske kolica i energiju, svaka pomoć će biti dobrodošla - poručio je Rakić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

05:42

OLUJA RAZORILA I SREMSKU MITROVICU Gradonačelnik Pavlović: Pokazali smo jedinstvo u teškim momentima, ali ŠTETA JE OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track