GRADONAČELNIK NOVOG SADA ĐURIĆ POSLE NEZAPAMĆENE OLUJE: Sve ekipe na terenu, borimo se... Saučešće porodici nastradalog dečaka
Foto: Printscreen RTS

GRADONAČELNIK NOVOG SADA ĐURIĆ POSLE NEZAPAMĆENE OLUJE: Sve ekipe na terenu, borimo se... Saučešće porodici nastradalog dečaka

Društvo -

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je za "Dnevnik 3", na RTS-u, da je nezapamćena oluja koja je zahvatila grad bila jača nego pre dva dana i da je odnela jedan život.

-Novi Sad je i danas, posle dva dana, zadesilo stravično nevreme, elementarna nepogoda. Teško je, borimo se, ali ono što je važno sve ekipe su na terenu što se tiče javno komunalnih preduzeća i privatnih kompanija. Fizička lica nam takođe pomažu kako bismo što pre prevazišli situaicju unkoju smo se našli. Nažalost, desio se tragičan događaj jedno dete je nastradalo, ovim putem upućujem saučešće porodici kojoj je u ovom trenutku najteže.

Đurić je rekao da će se utvrditi materijalna šteta kako bi je što pre sanirali, a istakao je da je najkritičnija tačka u gradu kod sajma.

-EPS radi na sposobljavanju i vraćanju struje svim domaćinstvima. Mnogo stabala je palo na dalekovode, jedan čak i na Sentandrejski most pao. Čekamo da nam se jave, oni su sada u monitoring centru, kako bi videli gde je najkritičnije kako bi ih vratili u normalno funkconisanje. Gore je nego što je bilo u sredu. Ja sam već dva sata na terenu, borimo se da što pre vratimo da funkcioniše kako treba.

Tokom oluje povređeno je 30 građana. Na svu sreću nema teže povređenih. Gradonačelnik Đurić obišao je povređene koji su primljeni u Urgentni centar.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track