RHMZ IZDAO NAJNOVIJE U SERIJI UPOZORENJA! Ove delove Srbije uskoro će pogoditi snažno nevreme, DUVAĆE VETAR JAČINE 100 km/h
Foto: Zorana Jevtić

građani da budu na oprezu

RHMZ IZDAO NAJNOVIJE U SERIJI UPOZORENJA! Ove delove Srbije uskoro će pogoditi snažno nevreme, DUVAĆE VETAR JAČINE 100 km/h

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio je u nešto posle 19 časova najnovije u seriji upozorenja za nevreme širom Srbije.

Naime, ranije danas snažno nevreme praćeno velikim nanosom grada pogodilo je centralni i zapadni deo države, a RHMZ sada upozorava da se sprema novo grmljavinsko nevreme.

Ono, naime, stiže sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save ka zapadu Srbije i nakon 20 časova očekuju se u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom.

najnovije upozorenje, RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

- Tokom večeri se novo grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji premešta ka zapadu Srbije pa se nakon 20 časova prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima i oko 100 km/h koji može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine.

- Dalja tendencija premeštanja biće preko područja Beograda, Šumadije i Banata dalje na istok - piše na sajtu RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

- Jaka konvektivna oblačnost i tokom večeri uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom na području jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

- Takođe, lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i na području Beograda, Banata i centralne Srbije, s tendencijom premeštanja dalje na istok ka Braničevskom i Borskom okrugu - stoji na sajtu RHMZ.

Kurir.rs

Bonus video:

04:46

Super ćelijska oluja bez prethodnog presedana - Šta donosi primarna energija sa Sunca?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track