DIREKTOR TRAVELENDA O POŽARIMA U GRČKOJ: Plamen na Halkidikiju mali, ali ovo svima posebno izaziva sumnju!
Foto: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia, AP/Giovanan Dell'orto, Printscreen WorldMaps

turisti bezbedni

DIREKTOR TRAVELENDA O POŽARIMA U GRČKOJ: Plamen na Halkidikiju mali, ali ovo svima posebno izaziva sumnju!

Društvo -

Nakon Rodosa, Krfa i Evije buknuo je manji požar na grčkom poluostrvu Sitonija na Halkidikiju. Međutim, Miloš Jovović direktor agencije Travelend lider za Grčku, ističe za Kurir da je požar na Halkidikiju veoma mali i da ne bi trebalo da bude većih problema jer se očekuje da se vetar smiri do 16 časova!

Jovović kaže da je danas najveći vetar na Halkidikiju, ali da prethodnoh deset dana uopšte nije bilo vetra.

- Neće ga biti ni sutra! Želim da iznesem jednu stvar, bez da ikoga optužujem i bacam sumnju na nekog - Na predelima gde je šuma ili bilo kakva priroda ne može da se zida ništa, ali posle kada ta šuma nestane u požaru, deo placa ili deo šume, zemljište onda ima mogućnost da postane građevinsko. Ti požari se stalno dešavaju u isto vreme, kada nema kiše po prognozama, 99 % sam siguran da će se on proširiti bez ikakakve opasnosti po turiste, jer ne ulazi u urbanizovani deo gde su hoteli i apartmani jer tu nema šta da gori - navodi Jovović.

Miloš Jovović
Miloš Jovovićfoto: Privatna arhiva

Napominje da je vrlo teško boriti se s time jer Grčka je bogata šumama.

- Ti požari se obično dešavaju uglavnom bez ljudskih žrtava, a obično gde su požari bili na tim mestima niknu neki hoteli ili apartmani. Uvek se priča o tome, a niko nema dokaz. Čuo sam se hotelijerima i rekli su mi da je požar na Halkidikiju veoma mali i da ne bi trebalo da bude većih problema jer se očekuje da se vetar smiri do 16 h - istakao je Jovović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track