SRBI PREVARENI NA LETOVANJU U TURSKOJ: Sve platili još u martu, a ostali bez smeštaja! Evo šta je uradila vlasnica apartmana
Foto: Shutterstock

drama srpskih turista

SRBI PREVARENI NA LETOVANJU U TURSKOJ: Sve platili još u martu, a ostali bez smeštaja! Evo šta je uradila vlasnica apartmana

Društvo -

Državljani Srbije ponovo su žrtve prevare! Ovog puta prevareni su za smeštaj u Kušadasiju, a rezervisali su ga i platili preko aplikacije Airbnb!

Tokom letnjih meseci česte su prevare i izdavanja nepostojećih apartmana, stoga se stalno upozorava da je smeštaj najsigurnije uplatili preko agencija, a ukoliko se neko ipak odluči da smeštaj rezerviše i plati putem društvenih mreža i grupa, savet je da se od te osobe traži dokaz da je ta osoba vlasnik apartmana.

- Prevareni smo u Kušadasiju. Bukirali smo smeštaj preko Airbnb još u martu. Danas stigli ali ni "M" od Meryem i njenog smeštaja. Uplaćena je puna suma. Dala nam je nekompletnu adresu, na telefon se ne javlja. Bili smo danas u policiji da prijavimo prevaru - napisala je jedna korisnica društvenih mreža u grupi "Turska info - putnici".

prevara, turisti, smeštaj
foto: Printscreen Facebook

Korisnici su je savetovali da slučaj prijavi i aplikaciji Airbnb, te da će joj oni sigurno vratiti novac.

- Možda ste uzeli smještaj koji je bio prejeftin i što je najbitnije bez recenzija. To je neiskustvo i može se desiti svakome - navodi se u jednom od komentara.

Jedan korisnik dodao je da je plaćanje na slepo za smeštaj van svake pameti.

- Nažalost vama se desila neprijatnost, ali ste stekli iskustvo. Samo plaćanje na licu mesta ili proverite recenzije na više mesta. Ja u Turskoj rezervišem isključivo preko Buking sajtova i do sada nisam imao problema - navodi se u jednom od komentara.

Pre neku godinu i B. M. iz Pančeva bio je žrtva slične prevare, ali u Grčkoj.

On je rezervisao smeštaj u grčkom letovalištu Sitonija koji je uredno platio preko aplikacije Airbnb. Odmor za njega i porodicu iznosio je 430 evra u vili koju su zakupili na tri noćenja.

Međutim, kad su pristigli adresu koja je navedena na poznatoj aplikaciji, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje. Domaćin Georg, kako je pisalo prilikom rezervacije, ipak ih nije dočekao.

Kurir.rs

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track