OPREZ! VREBA OPASNOST OD VODOINSTALATERSKE MAFIJE! Advokat objašnjava šta treba uraditi kako ne biste postali ŽRTVA PREVARE!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

vodoinstalaterska mafija

OPREZ! VREBA OPASNOST OD VODOINSTALATERSKE MAFIJE! Advokat objašnjava šta treba uraditi kako ne biste postali ŽRTVA PREVARE!

Društvo -

Kurir je već pisao o takozvanoj vodoinstalaterskoj mafiji u Beogradu. Reč je o majstorima, koji potpišu ugovor, uzmu avans, a ostave razlupano kupatilo ili uopšte ne počnu radove.

Poslednji slučaj govori upravo o tome. Žena je sklopila ugovor sa firmom za vodoinstalaterske radove, platila deo, ali, niko nije došao da radi. Obraćala se zaštitniku građana, poslala prijavu poreskoj upravi, jer nije dobila račun i na kraju je morala da traži povraćaj novca, koji još nije dobila.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija, Shutterstock

Kako da se zaštitimo u ovakvim situacijama, proverava Svetozar Čubrilo u razgovoru sa advokatom Krešom R. Sekulićem.

- Ukoliko su majstori uzeli novac i ne dolaze, očigledno je da ste žrtva prevare i da treba u najbližoj policijskoj stanici prijavite šta se desilo. Osim toga važno je da znate sa kim ulazite u posao, da su preduzetnici prijavljeni za svoju delatnost, da proverite da li su u bili u blokadi i da li su bili pod izvršenjem. Bilo bi dobro i da potpišete ugovor kod notara, kojim ćete da se zaštitite pred sam početak izvršenja radova i naravno da od majstora uzmete priznanicu da ste mu uplatili novac i da mu ga uplatite na neki njegov poslovni žiro račun - rekao je advokat.

00:55

OPREZ! VREBA OPASNOST OD VODOISTALATERSKE MAFIJE! Advokat objašnjava šta treba uraditi kako ne biste bili ŽRTVA PREVARE!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track